maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Geelillä päähän

Urheilulehden pahin kirosana - ja suomalaisen urheilun peikko - nuorisosta puhuttaessa on tähän asti ollut Nuori Suomi-ajattelu. Nyt on löytynyt vielä pahempi uhka, joka horjuttaa raavaan urheilumiehen koko olemusta maassamme.

Lehden kolumnisti Iso-Teuvo kertoo uusimmassa numerossa kuulopuheistaan jääkiekon pukukopeista. A-junnut meikkaavat, föönaavat ja laittavat geeliä peilihuoneissaan. Sama ongelma kuulemma tuhoaa myös jalkapallon tulevaisuuden. Voi kauhistus!

Ajat muuttuvat ja ihmiset sen mukana. Nuoriso käyttää geeliä ja värjää tukkaansa nykyisin yleisestikin enemmän kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Nuoriso saa myös kaiken helpommalla kuin ennen. Olosuhteet ja elämisen malli ovat muuttuneet pitkällä ajanjaksolla. Olisiko niin, että urheilutoiminnassa pitäisi huomioida muuttuva maailma kokonaisuudessaan ja ohjata toimintaa sen mukaisesti?

Yrittämällä muokata nykyistä nuorisoa väkisin vanhaan muottiin, voidaan havaita miten käy ja kumpi mukautuu. Nuori ei välttämättä tarvitse urheiluseuraa, mutta seura tarvitsee nuorta. Tai sitten siitä tulee entinen seura - tai jopa laji.

Ei kommentteja: