perjantaina, marraskuuta 05, 2010

Me ollaan kontiaisia kaikki...?

Suomi siis juhli tänään ringette-kultaa Tampereella hienoissa tunnelmissa. Onnittelut voitosta!

Mailat tuon lajin pariin tulevat muuten jääkiekon puolelta. Siellä huoltajien pahin harmi onkin mailavarastoihin helposti pesiytyvä lapamato. Onneksi lavattomiksi syödyt varret voidaan kiikuttaa ringette-joukkueille uusiokäyttöön.

Lapamatoa pöllytellään mailoista seuraavan kerran 98-junnujen toimesta sunnuntain harjoituksissa Hakametsän ykköshallissa. Samassa paikassa missä ringettemestarit nostelivat tänään voittopystiään. Harjoituksia ja MM-kisoja Hakametsässä - mutta kuinka kauan?

Hakametsän jäähalli on nimittäin jäämässä jääkiekon historiaan. Mikäli uusi Keskusareena saa betonia alleen, kiekkoilu historiallisessa vanhassa hallissa loppuu. Halli ei nyt ihan purkuun joudu. Suurhalli-hankkeen myötä Hakametsän ykkönen saa antaa tilaa muille lajeille jo muutaman vuoden sisällä. Remontin jälkeen käytössä olisi uusi sisäliikuntakeskus.

Keskusareena poikkeaa mukavasti muista vireillä olevista rakennussuunnitelmista Tampereella, sillä se rakennetaan maan päälle - ja vieläpä rautatien ja betonilaatan päälle. Keskustan parkkihallia ja Näsijärven rannan ohitustunnelia jyrsitään ja suunnitellaan maan alle.

Tuntuu siltä, että Tampere tosiaan tarvitsee jotain virkistävää, näkyvää ja konkreettista. Koko ajan vaan pyritään maan alle. Kuka nyt haluaisi viettää aikaansa esim. Hervannan jäähallin uumenissa yhtään pidempään kuin on pakko? Jos ihmisen olisi tarkoitus elää maan alla, sillä olisi lapiomaiset eturaajat ja se söisi pääasiassa kastematoja - kuten kontiainen.

Jätetään maanalainen elämä kontiaisille ja annetaan uuden toivon tornien nousta kohti korkeuksia (kuvassa). Ja seuraavat MM-kisat Tampereelle - ei vain ringetten, vaan ne seuraavat jääkiekon kotikisat?

Ei kommentteja: