torstaina, marraskuuta 04, 2010

Rengas liikkuu

Osuin sattumalta tv:n kakkoskanavalle seuraamaan ringetten ensimmäistä finaalia, jonka Suomi lopulta käänsi edukseen Kanadaa vastaan jatkoerässä. Jännittävää katsella ja lajihan on hieno.

Mukava olisi käydä ihan paikan päällä seuraamassa toista finaalia, varsinkin kun aivan lähinurkilla kisoja pelataan - Tampereen Hakametsässä. MM-kisat on aina MM-kisat ja hieno nähdä kun Kanadaa viedään.

Ringetten renkaita käytettiin jonkin verran myös nuorempien kiekkojunnujen harjoituksissa. Näin saatiin vaihtelua jäälle ja peleihin ihan uudenlainen ajatusmaailma kuin kiekon kanssa pelatessa. Peli nimittäin muuttui huomattavasti kun heitin peliin renkaan ja mailat käännettiin ympäri.

Useampi dominoiva pelaaja kentällä vaihtui. Nopeat ja vikkelät luistelijat, joilla kiekonkäsittely oli taidoissa hieman jäljessä muista, pääsivät nyt oikeuksiinsa. Rengasta on helppo kuljettaa ja pitää hallussa. Heikommat luistelijat eivät enää pysyneet perässä ja omatuista mailankäsittelytaidoista ei suurta etua saanut näissä peleissä.

Käyttämällä rengasta pienpeleissä pystyi helpommin opettelemaan ja keskittymään itse liikkumiseen pelin sisällä, paikanhakuun ja vaikkapa pään pystyssä pitämiseen. Rengas kun pysyy mukana, eikä vaadi niin kovaa keskittymistä kuin kiekko - varsinkin jos taidot ovat vielä kehitysvaiheessa.

MM-kisat siis jatkuu vielä ja Suomi on menossa kohti mestaruutta. Jos halliin ei pääse, tunnelmia voi tarkastella virallisen kisasivuston kautta. Jääurheilua tämäkin - ja isolla Jiillä.

Ei kommentteja: