sunnuntaina, toukokuuta 22, 2011

Palalla on väliä

Rullaluistelu kuuluu jääkiekkojuniorin kesäharjoitteluun niin ohjatusti, kuin myös muulla ajalla. Vauhtia riittää ja jarrupalaa kuluu. Uuden palan vaihto ei aina ole ongelmaton juttu.

Salomon lopetti sinänsä laadukkaiden rullaluistinten tuotannon nelisen vuotta sitten ja samalla loppui myös jarrupalojen valmistus. Kiinnitysstandardia ei ole, vaan jokaisella valmistajalla on oma tapansa tehdä asioita. Tuttua niin monen muunkin laitteen kanssa.

Viimeinen Salomonin oma pala (kuvassa oikealla) tuli heti kesän alussa tiensä päähän, joten tilalle piti saada uutta kumia. Paikallisesta urheiluliikkeestä löytyi Firefly-merkkiseen tuotteeseen sopiva vaihtopala (kuvassa vasemmalla). Silmämääräisesti katsottuna näytti siltä, että tästä voisi muokata uutta vauhdinestoa vanhan tilalle.

Arvio osoittautui oikeaksi. Kun puukolla poisti Fireflyn palasta kuvassa näkyvän ylimmän ison palan kokonaan ja suoritti pienen viimeistelyn, olikin käytössä uusi jarrupala Salomonin luistimeen. Myös vanha kiinnitysruuvi kävi suoraan ja kiristyksen jälkeen istuvuus oli hyvä (alakuva). Ruuvin vaihtaminen Fireflyn paksumpaan malliin olisi vaatinut poraushommia, joten nyt säästyttiin myös siltä työltä.

Myös K2-luistimen jarrupala näytti otolliselta muokattavalta Salomonin malliin, mutta sitä ei tarvinnut kokeilla kun ensimmäinen yritys tuotti tuloksen. Uudella jarrupalalla mennään mahdollisesti tämä kesä. Vuoden päästä tilanne onkin toinen, sillä juniorin jalka kasvaa jatkuvasti ja edessä on välineiden vaihto.

Oma merkkini on se K2 - sitä voin hyvällä kokemuksella suositella kenelle tahansa - ja siltä pohjalta uutta lähdetään hakemaan. Luistellaan kuitenkin tämä kesä ja Salomonit ensin finaaliin.



1 kommentti:

MaSa kirjoitti...

Hyvä tapa saada kunnollinen jarrupala, kiitos vinkistä!