torstaina, toukokuuta 19, 2011

Lehtikatsaus

Keskiviikon 18.5. Aamulehden jutussa jääkiekkosankari Ville Nieminen toi esille muutaman hyvän ajatuksen juniorikiekkoilun piiristä. Nuorten toiminnassa pitäisi olla enemmän monipuolisuutta ja harjoitusta, jopa pelien vähentämisen kustannuksella, Nieminen puntaroi.

Miksi ahnehtia liikaa jäätä, jäätä ja jäätä? Tietyt ominaisuudet eivät kehity jäällä, vaan siksi tarvitaan erilaisia harjoituksia ja ärsykkeitä myös muilla alustoilla. Jäällä eräät ominaisuudet jopa heikkenevät. Liikunnallinen monipuolisuus on tärkeä kivijalka jos haluaa jatkaa pidemmälle lajin parissa.

Onko myöskään järkeä autoilla puolta tuntia (ja takaisin toinen mokoma) tunnin jääharjoituksen perään, jos tilalle voidaan järjestää lähietäisyydellä muu harjoitus? Toinen seikka on myös kustannuskysymys, johon seurojen on paneuduttava tulevina vuosina yhä pontevammin.

Se toinen Niemisen viesti oli: Suorituspaikat kuntoon! Jäähallit ja oheisharjoittelun tilat ajanmukaisiksi. Hervannan kallioluola onkin kaamea paikka. Kostea ja kylmä, kulku hankalaa ja oheistoimintaan ei tiloja.

Keskusareena vs junnuhallit. Toiseen ei löydy materiaalia ilman toista. Kehitysareenat tarvitaan myös.

Ei kommentteja: