maanantaina, syyskuuta 03, 2012

Karavaani

Karavaani kulkee, vastustajat ja pelipaikat vaihtuvat. Sarjan alku lähestyy ja harjoituspelit kovenevat. Lahdesta tuli Pelicans kylään ja tarjolla oli parhaat olosuhteet Hakametsän ykköshallissa. Astetta lämpimämmät kuin Tesoman hallin viileydessä.

Tapparan C2-poikien kopissa meteli alkaa ennen pelejä olla sitä luokkaa, että valmentajat tarvitsevat kohta korvatulpat. Iso soittoboksi jytisee nurkassa, eikä tosiaan mitään Rushia, jonka hienouksista nykyteini ei ymmärrä mitään. Jokaisella sukupolvella on omat virityksensä.

Jäällä meno on kuitenkin sitä samaa kuin ennenkin, kiekko on musta ja maalit ratkaisevat. Tappara Forumin rivit ovat tähän peliin harvat. Muutamia sairastuvalla, lainassa turnausmatkalla ja onpa yksi jopa mukana maajoukkueleirillä. Ei mitään turhia pelaajia.

Pelicans aloittaa vauhdilla. Kaukalossa ei ole yhtään ylimääräistä aikaa, vaan jokainen hetki on oltava hereillä.  Ensimmäiset maalit tekee vierasjoukkue. Tappara pääsee mukaan peliin ensimmäisen maalin jälkeen. Joona heittää kiekon nurkasta ja  Make lyö maalin edestä sisään. Tasaisissa merkeissä jatketaan kaksi erää.

Jääkone tekee liukasta pintaa kolmanteen erään ja joukkue lepää kopissa. Kuusi poikaa makaa lattialla, jalat ylhäällä penkkien päällä. "Mun jalat on ihan  tunnottomat". Päävalmentaja antaa ohjeitaan. Valot sammuvat yllättäen. Huomasin taas nojanneeni valokatkaisijan päälle. "Jätetään valot pois". Naps. Tulkoon valkeus.

Kolmas erä ja Pelicans siirtyy johtoon, mutta Tapparan kavennus tulee pian. Lopussa tarjoutuu vielä tilaisuus tasoitukseen rankkarista, joka tulee yllättävästi. Vaihtopenkillä joudutaan kaivelemaan "muistin syövereitä" tämän säännön osalta. Syynä on vaihtovirhe kahden viimeisen minuutin aikana - ja rankkari. Kuka näitä kaikkia muistaa, tuomarit on sitä varten.

Valtteri hoitelee kiekon maaliin ja kättelyyn lähdetään 5-5 tasapelin jälkeen. Joukkueen peli näyttää koko ajan paremmalta. Vuorossa on loppulenkki, suihkut ja kotiin lähtö. Tasainen pelikassikaravaani kulkee poistumisrampin suuntaan. Kohti uusia taipaleita.

Kuvat: Käynnissä harjoituspeli C2-pojat Tappara Forum - Pelicans. Hakametsä 1.