torstaina, joulukuuta 08, 2005

Itsenäisyyspäivä jäällä


Itsenäisyyspäivää voi viettää myös jäällä. Jokerit oli järjestänyt hienon tapahtuman Myllypuroon. Mukana oli myös Hifk ja Hpk kahdella joukkueella. Poikien ensimmäinen turnausmatka jäi varmasti monelle mieleen.

Linja-auto lähti Sentterin pihasta klo 7:30 kohti Helsinkiä. Matkalla pojat söivät eväitä, pelasivat pelejä tai kulkivat muuten vaan pitkin auton käytävää. Vähän oli jännitystä ilmassa.

Linnatuulen taukopaikan jälkeen kuunneltiin musiikkia joka aloitettiin tietysti kappaleella Life Is Live. Loppumatkalla kyseltiin kovasti, koska ollaan perillä? Matka tuonne syrjäisille rannikkoseuduille on pitkä.

Naa Naa Na Naa-kertosäkeen tahdissa saavuttiin perille. Pukukopin löydyttyä valmistauduttiin kohtaamaan Hifk:n joukkueet. Peliaika oli 15 minuttia ottelua kohti. Yllätyksenä tuli, että käytössä oli isot maalit, normaalisti käytettävien pienten sijaan. Myös vaihtopenkkien puuttumista ihmeteltiin. Kaukalon laidoille oli ripustettu Suomen lippuja, kuten itsenäisyyspäivään sopii. Seuran viirit vaihdettiin, jonka jälkeen pudotettiin kiekko jäähän ja pelikello käynnistyi.

Kaikki neljä peliä Hifkiä vastaan voitettiin, jonka jälkeen siirryttiin pukukoppiin tauolle. Nyt oli sopiva hetki ruokailla, onkia palkintoja tai kokeilla laukauksen nopeutta tutkassa. Kukin vietti lepohetken haluamallaan tavalla ennen Jokerien kohtaamista.

Tauko ja ruokailu vaikutti omalta osaltaan, vire laski ja neljä koitosta isäntiä vastaan hävittiin. Kotijoukkueet olivat vireessä ja Peltosen poikien tahdittamina isojen maalien ylänurkat soivat. Vähän ihmettelin mihin Jokerien valmentajat hävisivät heti pelien jälkeen? Yleensä tapana on kätellä vastustajan ohjaajat.

Taas pidettiin pieni tauko jäällä ennen viimeisten pelien alkua. Omat pojat törmäilivät lämmittelyssä ja kopissa käytiin jääpussin kanssa yhtä jalkaa hoitamassa. Viimeiset koitokset saatiin lopulta käyntiin.

Hpk oli hyvillä joukkueilla matkassa ja tasapäisissä peleissä voitot jaettiin. Kättelyn jälkeen oli vuorossa mitalien jako. Suurin osa meidän pojista ei varmaan tiennyt saavansa mitalin Petri Variksen käsistä. Lopuksi järjestäydyttiin vielä yhteiskuviin joukkueittain.

Jokerit oli järjestänyt hienon tapahtuman. Järjestelyt ja aikataulut toimivat, tunnelma oli mukava ja pojilla oli hauskaa. Loppumatkasta pojat katselivat elokuvaa ja osa vanhemmista oli kuluttanut voimansa loppuun. Uni maistui.

Sentterille saavuttiin klo 18:30 ja siitä jatkettiin kotimatkalle kukin omaan suuntaansa. Pitkästä matkasta huolimatta väsymys ei ainakaan Joonassa tuntunut. Ruokailun jälkeen piti vielä illalla päästä hetkeksi ulos leikkimään.

Mistä löytyy tämä kaikki virta?

( photos by JSS c 2005 )

Ei kommentteja: