sunnuntaina, joulukuuta 11, 2005

Junnujen rankkarikisa

Lauantaina pidettiin harjoitukset... ja illalla oli tutustuminen pitkästä aikaa Porin jäähalliin. Istumapaikkoja, aitioita ja koppeja on vuosien saatossa tullut lisää, mutta vanha halli on edelleen tunnistettavissa. Legendaarinen seisomakatsomokin on säilytetty typistettynä.

Halli on liigan kylmin paikka - yhä edelleen - ja katsomossa ehkä kovin kannustus. Illan vastustajana ollut Pelicans sai tuntea sen. Ensimmäisessä erässä nähtiin - ties monennen kerran - parivaljakon Helenius-Nielikäinen kohtaaminen. Paikallislehden seuraavan aamun jutusta päätellen ainakin Nielikäinen on jopa kyllästynyt jatkuvaan nyrkinheilutteluun. Mies myös pelasi viimeisen pelinsä Ässissä.

Pelletouhujen vastapainoksi oli mukava katsella erätauolla junnujen rankkarikisaa. Muissakin kaupungeissa voisivat ottaa tämän ohjelmanumeron. Meidänkin pojista löytyisi varmasti innokkaita osallistujia.

Kisaan osallistujat olivat sieltä pienimmästä päästä, alkaen 4-vuotiaasta Emilistä, joka ei ihan pystyssä pysynyt maalille asti. Varmaan hienoa pojillekin päästä noin ison yleisön eteen. Muutama tuuletus maalin jälkeen oli kuin isompien peleistä.

Joulutauko alkoi liigassa. Junnujen harjoituksia on vielä muutama jäljellä ennen siirtymistä joulun viettoon. Tauko on taas paikallaan.

2 kommenttia:

Jan kirjoitti...

Lasten reaktioita en erityisesti ehtinyt seurata. Yleiset reaktiot lähipaikoilla olivat enemmänkin negatiivisen kyllästyneitä. Fanikatsomo nyt luonnollisesti huutaa joka tilanteessa omien puolesta...

Poikien harjoituksissa joskus hanskat heiluvat ja esimerkki tulee juuri näistä isojen peleistä, kaukalosta, tv:stä ja konsolipeleistä, mistäpä muualta.

Tappeluista pitäisi päästä eroon, koska mielestäni jääkiekko ei tarvitse niitä. NHL:n uusi linja on hyvä ja siistii peliä kaikin tavoin. Sama käytäntö voisi levitä myös Eurooppaan.

Kokonaan tappeluista ei varmaan päästä eroon, koska kiivaassa kontaktipelissä tulee joskus tilanteita jossa hermot kuohahtavat yli. Nämä nykyiset "tappelut" eivät perustu tähän mekanismiin, vaan ne ovat eräällä tavalla "järjestettyä" lyöntiviihdettä, jota harrastavat asialle vihkiytyneet yksilöt. Tämä tekee minun mielestäni asiasta vielä arveluttavampaa.

Juha Hiitelä kirjoitti...

Kannattaa muistaa, ettei NHL:ssä tappeluita ole edelleenkään kielletty juurikaan sen enempää kuin aiemminkaan. Nyt vain lentää suihkuun viimeisen viiden minuutin aikana tulleesta tappelusta ja saa päälleen pelikieltouhan.

Jääkiekko on vähän kuin rugby/aussifutis. Eurooppalainen ja pohjoisamerikkalainen peli ovat hyvin lähellä toisiaan, eurooppalainen voi pärjätä Amerikassa ja visa versa, mutta silti lajin luonne on erilainen. Kanadassa vain sallitaan enemmän, ja sillä sipuli.

Kanadassahan tätä järjestettyä lyöntiviihdettä ei oikeastaan lainkaan ole, vaan siellä usein on pelaajalla hampaankolossa jotain edellisestä tappelusta, ne syttyvät juuri kuten sanoit, tunnekuohusta tai sitten valmentaja käyttää tappelua oman joukkueen taisteluhengen korotuksena.

Suomessa olen nähnyt koko elämäni aikana tasan yhden ottelun, missä tappelu muutti koko pelin kulun. Pari kautta sitten Hakametsässä HPK johti Ilvestä 1-3, kunnes Erkki Rajamäki ja Jyrki Louhi ryhtyivät tappelemaan. Rajamäki pieksi Louhen ihan pystyyn, molemmat suihkuun. Ilves sai siitä tappelusta (3. erän alussa) ihan hirveän boostin ja voitti erän 4-0 ja pelin 5-3. Ilveksen valmennuskin myönsi, että tappelu vaikutti asiaan, mutta eivät olleet omien sanojensa mukaan käskeneet tappelemaan.