lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Bondin jäljillä

Kesällä jääkiekkoasiatkin nousevat otsikoihin. Lehti kirjoittaa Tapparan ja Ilveksen kiistasta, jossa toinen syyttää toista juniorien kalastelusta omaan seuraansa. Tiedon mukaan kotiin soitellaan ja lupaillaan etuja jos lähtee vaihtamaan seuraa.

Kyse ei ole ihan nuorimmista junnuista, mutta eiköhän suunta ole selvä. Jossain vaiheessa varauksia tehdään jo synnytyslaitoksella. Kokeillaan pakaroiden vahvuus ja katsastetaan synnytyskortista pisteet. Parhaiksi havaitut varataan vuoron perään seuroihin. Ja kaulalla kiikkuvasta tunnistuslätkästä napataan pelinumero odottamaan ensimmäisiä pelejä.

Joonan pisteet olivat aikoinaan 10/10, mutta enemmän hämmästelin kaulassa olevan lätkän numeroa - 007. Nimeni on...

Illalla on ohjelmassa MM-kisojen pronssiottelu. Ennen tv-lähetyksen alkua pelataan pihassa Joonan kanssa perinteiset iltamatsit. Välillä potkitaan kahdestakymmenestä poikki - joskus tyydytään ratkaisuun kymmenellä maalilla. Eilen tuli tasapeli ja jouduttiin rankkarikisaan. Sekin päättyi tasan ja sovittiin että saa jäädä siihen tällä kertaa.

Välillä pallo karkaa aidan yli rinteeseen ja pomppii alas asti. Matkalla on helteen kasvattamia megalomaanisia piikkikasveja ja rinne on jyrkkä. Tästä huolimatta poika haluaa mennä hakumatkalle sandaalit jalassa. Menköön - tulevan agentin ei auta ruikuttaa - ehkä oppii jotain. Itse mamoilen ja vaihdan saappaat.

Ei kommentteja: