perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Patajätkät

Patajätkät sai kirjansa. Hankin oman kappaleeni julkaisupäivänä torstaina. Teos keskittyy esittelemään Ässien 2006 kiekkohuuman sankarit henkilökuvina. Mukana on myös menneen kauden tapahtumien seurantaa, keskittyen lähinnä pudotus- ja finaalipeleihin sekä katsaus seuran lähihistoriaan.

Kirja on lähinnä muistelu- ja hehkutusopus, joka ei tarjoa paljonkaan tietoa joukkueen valmennuksesta tai tekemisistä kauden aikana. Sinänsä kelpo teos runsain kuvin varustettuna. Lehtien otsikoihinkin päästiin kun Komarav kertoo kirjassa Aravirran olleen puhelinyhteydessä pudotuspelien "rauhoitettuna" aikana. Asian noustua esille molemmat kiistivät tapahtuneen.

Porissa on Jazzien lisäksi menossa Suomi Areena-keskustelutapahtuma. Politiikan ohella on keskusteltu eri tapahtumissa monista muistakin asioista, kuten myös liikunnan tilasta Suomessa. Harrastuksen parissa toimivien määrä on kasvanut viime vuosina ja suomalaiset ovat Euroopan aktiivisimpia toisten liikuttajina.

Lisää harrastajia olisi tulossa seuroihin - lähes joka toinen lapsi tai nuori, joka ei ole mukana - jos Suomessa päätöksentekijät tekisivät viisailla päätöksillään seuroille edullisia liikuntapaikkoja. Näin saataisiin mahdollisuuksia parannettua ja kustannuksia alaspäin.

Myös ohjaajista on seuroilla pulaa. Tilanteen korjaamiseen auttaisi jonkinlainen tuki myös tällä alueella, sillä vapaaehtoistyötä tehdään nyt keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa henkeä kohti - korvauksetta.

Ei kommentteja: