maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Liivimiesten kohtalo

Finaalista jäi sitten ensimmäinen puoliaika näkemättä kun asetuin ruudun ääreen varttia vailla kymmenen. Ottelu alkoi tuntia aikaisemmin kuin kisojen muut iltaottelut tähän mennessä. Tottumuksen voima on suuri. Luulen etten ollut tällä pallolla ainoa haksahtanut tv-katselija.

Loppuaika sitten vaan pelailtiin ja annettiin tuurin ratkaista voittaja rankkarikisassa. Siihen malliin italiaanot kultaista kupolia palkintopöydällä hypistelivät, että kovaa kyytiä on tiedossa - tyyliin "poika kiukaalle"... Neljän vuoden päästä kisaillaan Etelä-Afrikassa.

Kisoista jäi säälittämään punaliiviset "Stewardit" joilta jäi kisojen kaikki ottelut näkemättä. Nämä järjestysmiehet kun katselivat poikkeuksetta mitä katsomossa tapahtuu - kuten pitääkin, selkä kohti kenttää. Pallo ei näille miehille näkynyt - paitsi tuntui - joskus takaraivossa.

Saksalainen pesukonekin sai lopulta uuden moottorin hajonneen tilalle. Puolitoista viikkoa meni kokonaisuudessaan huoltoon aikaa. Moottori tuli maahantuojan varastosta viikossa. Logistiikan pitäisi toimia nykyaikana. Miten kuljetus voi kestää niin kauan Ruotsista? Saksasta tavaraa saa päivässä Suomeen - paikallinen posti tosin kuljettaa sitä kaksi päivää Helsingistä Tampereelle. Ymmärrettävää, sillä onhan kaupunkien välillä huonokuntoinen muulireitti.

Myös Keskon isolta sisustustavaratalolta oli iso erä riippumattotelineitä hukassa koko viime viikon. Kukaan ei tiennyt missä tavara kulkee ja koska sitä saa. Puolesta viikosta se oli jo tulossa, mutta katosi taas. Tänään tuli soitto. Tavara oli löytynyt. Nyt lapsilla on riippumatto pihassa.

Ei kommentteja: