sunnuntaina, heinäkuuta 23, 2006

Jazzin syvin olemus

Loppuviikosta Joona haki vauhtia maauimalan vesiliukumäestä. Meno oli huimaa ja laskea piti ainakin sata kertaa. Portaita mentiin ylös ja liukua alas - kerta toisensa jälkeen - väsymättä.

Sunnuntaina opeteltiin tenniksen alkeita. Varsinkin rystylyönti lähti kulkemaan mallikkaasti. Puiston kentällä saatiin aikaan muutama vähän pidempikin palloralli. Kotiin viemisenä oli lahjaksi saatu tennismaila uusiin harjoituksiin - käytetty, mutta toimivaksi havaittu.

Pori Jazz jäi soimaan - viimeistä päivää - Kirjurinluotoon kun suunnattiin välillä kotimaisemiin. Jazzin syvin olemus on improvisoinnissa. Esitys tehdään lopullisesti soittaessa - tässä ja nyt. Niin on myös jalkapallossa ja jääkiekossa, jossa peliteatterin juoni ja tapahtuvat syntyvät vasta areenalla.

Säännöt, taktiikka ja puitteet ovat olemassa, mutta jokainen peli kulkee omaa, ennalla määräämätöntä rataansa. Hyvää ja nautittavaa - niin pelaajan kuin katsojan kannalta katsottuna - pelitapahtumaa varten pelaajalta vaaditaan samaa kuin taitavalta jazzmuusikolta. Kykyä improvisoida.

( Photo by JSS c 2006 )

Ei kommentteja: