perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Gospelia jäällä

Musiikki on keskeinen osa urheilua, niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin. Fanit laulavat katsomossa, hallissa soi niin jäälle tullessa kuin jäähylle mennessä. Osa urheilijoista keskittyy kuuntelemalla musiikkia. Pukukopeissa pauhaa - tosin 8-vuotiailla ei vielä kopissa musakone soi - mutta saa nähdä missä vaiheessa tämäkin osa jääkiekosta tulee mukaan.

Harjoittelun yhteydessä musiikin avulla saadaan uusia elementtejä mukaan. Rytmi on liikettä ja sen avulla voidaan harjoituksia tehostaa. Brasilian jalkapallo on kuuluisa sambastaan ja pallo kulkee samalla sykkeellä. Poikien saliharjoituksissa on tehnyt mieli ottaa musiikillisia elementtejä mukaan. Pieni kynnys on ollut poikien - ja vanhempien - suhtautuminen uusiin ja erilaisiin juttuihin.

Erikoisin musiikkikokemus jäähallissa osui kohdalle, kun olimme Joonan kanssa luistelemassa seurakunnan ilmaisilla jäillä. Kaarrokset tehtiin hallissa - luontevasti - gospelin tahtiin...

Kesämusana soi tällä hetkellä Moloko: Catalogue. Jos lievä konepumputus kiinnostaa, tässä on oiva tilaisuus tutustua tämän yhtyeen parhaisiin. Jos taas jäähallimusa kiinnostaa enemmän, voi tutustua Veskun kokoamaan pakettiin. Näiltä sivuilta selviää mm. eri joukkueiden jäälletulobiisit ja muuta aiheeseen liittyvää.

Omasta mielestäni paras jäälletulobiisi on Emerson Lake & Palmer: Touch And Go. Mutta minkä joukkueen hallissa tätä kuullaan?

( Photo by JSS c 2006: Luther "Guitar Junior" Johnson - Pori Jazz 2004 )

Ei kommentteja: