maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Kuin kalat verkossa

Sunnuntaipäivää vietettiin maailman ( ehkä ) kylmimmässä jäähallissa Pirkkalassa. Paikallisella joukkueella onkin sopiva nimi - Pingviinit. Nämä eläimet rakastavat kylmiä olosuhteita.

Tämän pakastealtaan rinnalla Isomäen halli tuntuu mukavalta tuulahdukselta etelän lomaparatiiseista. Ei ihan, mutta melkein - tai sitten muisti pätkii.

Koovee hyökkäsi tänään kahden joukkueen voimin ja latoi maaleja. Tuomareilla oli vaikeuksia pysyä perässä siinä tahdissa. Kova on meno pojilla. Neljä voittoa tänään.

Ensimmäiset ottelut seurasin katsomosta, jossa väki istui kuin puikot pakkasessa. Kaloja muistuttivat myös pelaajat kaukaloa kaikkialta kattavan verkon takaa ( katso kuva ).

Pelien välisellä tauolla syötiin eväitä ja käyskenneltiin ympäri hallia. Sitten takaisin koppiin ja tarjoilemaan Joonalle muutama hörppy mehua läpinäkyvästä Fast-pullosta. Ja voi sitä huomion määrää. Muita poikia kiinnosti kovasti mitä "ihmejuomaa" tässä nyt tankataan. Näytti saavan Joonakin lisää potkua tästä huomiosta. Koko pukukopillinen himoitsi tätä tietäjän "ihmejuomaa" ( vrt. gallialainen kylä 50 ekr ). Tavallista appelsiinimehua.

Kun Torpedo aloitti pelinsä kahvion puoleisessa päädyssä, päätin panostaa kehooni ja siirryin yläkerran lämpimään kahvioon. Aitiopaikka ja suora näkyvyys kentälle lasin läpi, hekumaalisista lämpöä ja muutaman metrin päässä televisio, joka näytti naisten Tour de Ski-kisailun suorana lähetyksenä. Voiko enempää toivoa?

Kuitunen joutui taipumaan, mutta pojat ei. Voitto 4-0 ja loppua kohti yhä liikkuvampaa peliä. Jäätynyt kehokin alkoi taipua ja vetristyä kotimatkakuntoon. Pirkkala hyvästeltiin pihassa katselemalla hallin erikoisuutta. Seinällä oleva kello näyttää ajan sadasosien tarkkuudella. Saapumisaika hallille on syöpynyt ihmetyksestä mieleen: 10:01:25:14. Tarkkoja poikia Pirkkalassa.

( Photo by JSS © 2008: "Sintit verkossa" )

Ei kommentteja: