tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Makkara maistuu taas

Makkaran haju alkaa vähitellen poistua kehosta, vaatteista ja ympäristöstä - neljäntenä päivänä H-hetkestä. Kiekkoharrastuksen arkeen kuuluu myös kioskin tiskillä notkuminen. Siis sillä puolella jossa hiestä märkänä paistetaan pullia, keitetään kahvia ja ladotaan makkaraa keittimiin.

Kioskivuoro vie useaksi päiväksi himon makkaraan, vaikka Hakametsän kakkoshallin kioskista saakin maan parhaat höyrymakkarat. Asiaa voi tulla testaamaan vaikka seuraavalla liigakierroksella. Pitää vain ohittaa ison hallin houkutukset, siirtyy takapihalta löytyvän "kuplan" sisuksiin - Kooveen kotiluolaan.

Yleensä tilaus tehdään paikalliseen tyyliin: "höyry". Tai jos haluaa käyttää vivahteita: "höyrykeppi". Lauantaina kioskilla tilattiin myös: "yksi kossuvissy". Kun sitä ei sattuneesta syystä toimitettu, asiakkaan seuraava kommentti oli: " henkilökunta on juonut kaikki". Myytiin sentään humoristille kahvi ja höyry - toimitsija kun oli.

Kioskivuoro on oikeasti kovaa työtä: keittämistä, paistamista, muistamista, laskelmointia ja ennakointia. Nytkin hallissa pelattiin B-nuorten SM-liigaa ( Ilves-HPK ), sekä suomisarjan loppupelejä ( Koovee- Roki ), joten katsojia riitti. Myytävää pitää olla tarjolla koko ajan ja erätauoilla jonot ovat pitkät.

Kiekkovanhempien arkea kioskilla. Narikka vie kuitenkin voiton makkararumbasta.

Ei kommentteja: