tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Hiihtohommissa

Kaupissa +3 astetta, vesi lotisee ja lumi vähenee taas. Kuitenkin luistava, mutta märkä keli ja talven paras hiihtotuntuma. Vasta kuudes lenkki tälle talvelle. Mutta miten olikaan kymmenen vuotta sitten?

Katselin kalenterista hiihtomerkintöjä. Vuonna 97/98 ensimmäinen hiihtolenkki 27. marraskuuta. Viimeinen 28. maaliskuuta. Yhteensä 35 kertaa. Tähän samaan päivään mennessä oli silloin takana jo 18 lenkkiä. Marraskuussa suksilla? Mitäh?

Saa nähdä kestääkö golfkentän ( luonnon ) lumipeite. Päästäänkö Joonan kanssa hiihtämään sinne? Entä miten käy koulujen hiihdon? Kaukajärven koulussa ovat luopuneet tänä vuonna kokonaan talvisista lajeista. Vain pelkkää saliliikuntaa.

Messukylän koulu kävi viime talvena ainakin muutaman kerran golfkentällä hiihtämässä. Joona kertoi silloin: "Aapo meni edellä, sitten tuli pitkä väli... minä ja sitten pitkä väli... ja kaikki loput. Hiihdettiin Aapon kanssa kaksi kierrosta ja muut yhden".

Talvilomalla nähdään liikkuuko viheriöillä hiihtäjät vai golffarit? Tällä maailman menolla maila viuhuu ja pallo lentää.

Ei kommentteja: