sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Halli vai ei?

Kevätkauden maakuntakierros suuntautui vuoden alusta kuntaliitoksella syntyneen Mänttä-Vilppulan kaupunkiin. Matkapeleissä on aina oma erikoisuutensa, niin tässäkin ja monessa mielessä.

Aamun pakkanen lähenteli ulkona -15 astetta. Hallin sisällä oli varmaan -14,9 astetta, jos halliksi voi kutsua avokaukaloa jonka päälle on vedetty pressu ( katso oheisen kuvan kattorakenne ).

Aikoinaan Porin Isomäen jäähalli rakennettiin kattamalla vanha avokaukalo. Saatiin kylmä ja ankea loukko. Ankea vastustajille, kylmä katsojille - huono konsepti.

Mäntän hallissa jää tehdään huolella käyttäen apuvälineitä kastelukannusta alkaen. Lopputulos onkin varsin hyvää jälkeä, kuten kylmissä halleissa yleensäkin. Siinä kelpaa luistella jos luistin kulkee.

Pelit olivat sitä mitä odotettiin, paljon jäähyjä, vaikeita tilanteita ja yllättäviä tuloksia. Susirajalla voi tapahtua mitä tahansa, pakka hajota, silta sortua. Paljon pojat saivat oppia tämänkin reissun aikana. Veeti #30 maalissa piti molemmissa peleissä pystyssä joukkuetta, joka kohmeisin varpain punnersi ensin keskitason suorituksen ja perään kauden heikoimman esityksensä.

Peleistä ei tällä kertaa sen enempää. Näiden jälkeen luotiin viimeinen katse hallin taivaansiniseen lautaseinään ja suunnattiin auto kohti koti-Tamperetta. Tätä ennen ajeltiin kaupungilla pieni tutustumiskierros. Pizzeria-kebab, lähikauppa, pankin konttori ja hiljaiset kadut niiden edustoilla.

Mätän Hammas Oy luki talon kyljessä ja otimme tästä Joonan kanssa hupia irti antaumuksella. Takaisin tullessa havaitsimme ohitusvauhdin aikaansaaman kaksinkertaisen lukihäiriömme. Mäntän Hammas Oy toivotti asiakkaansa tervetulleeksi.

Kahden minuutin kaupunkikierroksen päätimme suuntaamalla auton keulan Oriveden suuntaan. Aurinko paistoi suoraan etuhorisontista ja ajaminen oli tuskaa. Myös kaksi tuntia Universumin kylmimmässä jäähallissa oli iskenyt syväjään luihimme, joten pysähdyimme Orituvalle tauolle ja  lämmittelemään.

Lauantain pelikierros saatiin päätökseen Orituvassa ateriaa syöden, kylmyyttä karkotellen ja katsellen Star Wars-elokuvan keskivaiheen mielenkiintoisia juonenkäänteitä. R2-D2 piippaili henkensä hädässä ja Harrison Ford pisti parastaan. Hitaasti, mutta varmasti lämpö alkoi palautua jäseniimme. Pelikierros maakunnassa oli loppusuoralla.

Ei kommentteja: