tiistaina, elokuuta 30, 2005

Salivuorot käyntiin


Joukkueen salivuoro käynnistyi eilen ja poikia oli menossa mukana kiitettävästi. Aluksi annettiin pallon kiertää ringissä ja kaikki esittelivät itsensä. Mukana on uusia poikia, joten näin tullaan paremmin tutuiksi. Aluksi leikittiin X-littaa ja vessanpyttyä. Sitten harjoiteltiin käden ja jalan koordinaatiojuttuja palloilla ja sen jälkeen steppailtiin erilaisilla askelluksilla. Lopuksi pelattiin käsipalloa ja harjoiteltiin näin paikanhakua ja syötön estämistä.

Saliharjoitus on yhtä tärkeä kuin viikottainen jääharjoitus. Tämän ikäisen lapsen hermosto on kasvussa ja se tarvitsee monipuolisia virikkeitä kehittyäkseen. Jäällä tapahtuvan toiminnan lisäksi tarvitaan siis muutakin. Ja yhtä tärkeää on se, että saadaan vaihtelua ja mahdollisuus tehdä kaikenlaista kivaa. Jäävuorojen aika ei riitä kaikkeen, ja monia juttuja on helpompi tehdä salilla.

Monipuolisessa toiminnassa on lisäksi yksi tärkeä seikka. Ihmettelin vähän ettei tämä asia tullut esille viikonlopun kurssin aikana mitenkään... Kyseessä on kuitenkin yksi tukijalka lasten kanssa toimiessa. Toiminnan moninaisuus takaa sen, että saadaan mahdollisimman monelle lapselle onnistumisen elämyksiä.

Kaikki eivät ole kehityksessä samalla tasolla esim. luistelussa tai kiekon käsittelyssä. Nämä lapset voivat taas olla parempia temppuradoilla tai tasapainoleikeissä. Kun lajeja on monta, kaikki ovat hyviä jossain. Tämä lisää intoa ja tuo jatkuvuutta lapsen harrastukselle.

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: