lauantaina, elokuuta 27, 2005

Toinen kurssipäivä

Aamu käynnistyi jääharjoituksella klo 9:45. Ohjelmassa oli luistelutekniikkaa ja perehdyttiin terän käyttöön jäällä. Eteen, taakse, sisäterällä, ulkoterällä, kaarteet, käännökset, makkarat... siinä tunnin antia. Moni kurssilainen tunsi itsensä kankeiksi, ainakin vaikeimmissa harjoituksissa. Lopuksi pelattiin porukalla kevyt kiekkopeli, joka taisi päätyä tasapeliin...

Hiet saatiin siis pintaan ja siitä oli hyvä siirtyä urheiluopistolle jatkamaan teoriaosuutta. Aluksi tarkasteltiin jääkiekkoa pelinä, saatiin tietopaketti maalivahdin valmennuksesta ja perehdyttiin yhden jääkiekkoharjoituksen suunnitteluun. Käytiin myös läpi harjoittelun painopiste-alueita eri ikävaiheissa. Lopuksi käsiteltiin koko kauden suunnittelua ja mitä teemoja tämä pitää sisällään. Aiheesta saatiin myös etätehtävä, jossa laaditaan joukkueelle kausisuunnitelma.

Päivän lopuksi siirryttiin uudelleen hallille ja vuorossa oli päivän toinen jääharjoitus. Kiekon käsittely oli aiheena ja siihen tutustuttiin tekemällä kiekon siirtelyä, leipomista, asettelua, temppuilua... perehdyttiin myös eri syöttö- ja laukaisutekniikoihin.

Kummallista kyllä, pelkkä kiekon leipominen edessä, sivulla, ympäri, kahdeksikkoa, sai kohtalaisen hien pintaan. Paikallaan seisten, pelkällä ylävartalolla tehdyt harjoitukset tuntuivat niin, että tiesi tehneensä jotakin. Lopuksi taas pelattiin, tällä kertaa minimaaleilla. Taisin tehdä meidän puolen ainoan maalin.

Kotona oltiin klo 18:30, jossa suoraan saunaan... Sunnuntaiaamuna jatketaan jääharjoituksella klo 9:00, aiheena luistelutekniikka...

Ei kommentteja: