tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Salibandyn parissa


Salibandy oli tämän päivän aiheena. Ryhmää oli juuri sopivasti yhdelle ohjaajalle. Alkuleikin jälkeen lähdettiin liikkeelle perusasioista, asento, mailan käsittely, leipominen, kuljetus.... Lopuksi pelattiin ja vaihtomiehiä ei tarvittu, koska väkeä oli sopivasti kahteen kentälliseen.

Normaali peli eteni "sumpputyyliin", mutta siitä päästiin eroon ottamalla loppuajaksi lisäsääntö käyttöön. Pallollinen pelaaja ei saa liikkua. Nyt peliin saatiin enemmän syöttöjä, paikanhakua, syötön katkoja... Samaa kaavaa noudatettiin edellisviikon käsipallopelissä, nyt sama komponentti siirrettiin eri elementtiin.

Salivuoron jälkeen siirryin 750 metriä länteen, koulun jalkapallokentälle vetämään illan toiset harjoitukset. Tälläkin areenalla loppupeleissä suunnattiin ajatuksia oikeaan sijoittumiseen, syötön antoon ja vastaanottoon. Väen vähyyden takia maalivahteja ei käytetty, joten siinäkin mielessä oli parempi hyväksyä vain suoraan syötöstä tehdyt maalit. Nopeasti pojat omaksuivat tämän säännön mukanaan tuomat rajoitukset.

Illalla keskustelimme vielä ohjaajien kesken puhelimitse. Aiheina Eeron kanssa oli motivaatio, ajankäyttö, paikallaolo, innostunut ote tekemiseen... Tekemisen kannalta oleellisia asioita kaikki... ja niitä pyöriteltiin, koska näistä jutuista se ohjaaminen lähtee. Näiden "palikoiden" puute heijastuisi varmaan jäällä ja salilla myös lasten omaan tekemiseen ja käyttäytymiseen...

Kyseltiin että riittääkö meillä näitä kaikkia...? Todettiin että riittää... ja tästä jatketaan...

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: