tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Showkiekkoa?

Syksyinen liiga on käynnistynyt nujakointien merkeissä. Myös lehdissä on kirjoiteltu paljon näistä nyrkkituokioista, joihin osallistuneet pukarit ovat ihmetelleet miksi heitä rangaistaan rehdistä tappelusta. Rehdistä tappelusta...? Mihin suuntaan ollaan jatkossa menossa, jos tappeluista tulee sallittava osa peliä, josta ei edes rangaistuksia anneta? Tuleeko kaukalosta showkiekon areena, jossa isot miehet muksivat toisiaan showpainin tapaan...?

Blogissa ei puututa liigan tapahtumiin sisänsä, mutta tässä tapauksessa tärkeä yhteys junioreihin on olemassa. Liigan tähdet ovat esikuvia nuorille ja viime kaudellakin hanskat heiluivat jo 7-vuotiaiden harjoituksissa. Tämä on suoraa kopiointia isojen kaukalosta. Vaikka satakiloiset miehet sanovat tietävänsä mitä tekevät, ja kyse on ( muka ) rehdistä tappelusta, lapsi ja nuori ei tätä asiaa ymmärrä.

Mihin jääkiekko menee tulevaisuudessa? Nähdäänkö rapakon takana muutaman vuoden päästä rinnakkain kaksi eri lajia - perinteinen jääkiekko ja showkiekko - vai pelkästään otakiinnimistäsaat-kiekkopainia...? Mitä tapahtuu kotoisissa kaukaloissamme...? Jos tällä nykyisellä linjalla jatketaan, pitää kohta ottaa poikien saliharjoitusten ohjelmaan nyrkkeilyä ja paidasta repimistä...?

Olen sitä mieltä että tappelut pitäisi karsia kokonaan pois liigasta. Suurin osa asiantuntevasta yleisöstä haluaa kuitenkin tulevaisuudessa nähdä vauhdikasta taitokiekkoa. Klap-klap-klap-tyyliä kaivataan kovasti kaukaloihin. Onko tämä katoavaa kansanperinnettä...?

Ei kommentteja: