torstaina, syyskuuta 08, 2005

Shakki



Jalkapallo-ottelun jälkeen pelattiin pojan kanssa erä shakkia. Lajia on välillä hyvä vaihtaa ja oppia kaikkea monipuolisesti. Taidot kasvavat näin joka alueella.

Jalkapalloilun tuoksinassa tein eilen muutamia havaintoja. Harjoittelu ja asioihin tutustuminen antaa helposti edun toiselle. Pelissä tuli tilanteita jossa pallo kohosi vähän korkeammalle. Kävi niin, että meidän pojat tavoittelivat palloa päällä ja jopa onnistuivat siinä. Vastustaja vain seisoi edes yrittämättä juuri mitään. Meillä on myös pääpeliä harjoiteltu ensin tasapainoilemalla, sitten narupallolla ja vähän kevyillä puskuillakin. Vastustaja ei ollut tutustunut lainkaan tähän tapaan hallita palloa.

Toinen vastaava tilanne tuli pari viikoa sitten turnauksessa. Aamuinen kenttä oli sateen jälkeen täynnä lammikoita. Meillä on harjoituksia viety läpi silkassa vesisateessakin. Nyt tämä "outo" tilanne olikin meidän pojille täysin tuttua, ja vettä ei aristeltu.

Vaihteleviin tilanteisiin tutustumalla saa yllättävän edun, niin pallokentällä kuin jäälläkin... Aina sekään ei auta. Shakkipelissä hävisin, ja sitä onkin jo vaikeampi selitellä...

( photo by: JSS c 2005 )

Ei kommentteja: