sunnuntaina, syyskuuta 16, 2007

Näytön alaista toimintaa

Jääkiekon liigakausi käynnistyi omakohtaisesti Hakametsässä ottelulla Ilves-Ässät. Lehdet ja Jatkoaika ovat kertoneet ottelun tapahtumista, joten ei niistä sen enempää.

Joona veti omia harjoituksiaan viereisessä hallissa ensimmäisen erän ja erätauolla hain pojan mukaan ykköshalliin. Hommahan toimi aika kivuttomasti. Toisesta erästä jäi vain muutama minuutti näkemättä.

Hakametsän kattoon asennettiin kesällä uusi näyttötaulu, josta on keskustelua riittänyt jo ennen sen käyttöönottoa. Tässä linkkinä asian kimuraiset taustat.

Valittu laite ei täytä sille asetettuja vaatimuksia - ja sen huomaa. Tarkkuus ei riitä esittämään pelitilanteita, sillä kiekko ei erotu laajemmassa kuvakulmassa. Sen lisäksi näyttö on liian pieni. Tiukat rajaukset jääkiekon kaltaisessa nopeassa pelissä taas ovat sattuman kauppaa - kameramies ei pysy perässä.

Taulu on nyt katossa ja sen kanssa eletään vuosia. Pelitilanteisiin se ei sovellu, mutta mainokset näyttävät hyviltä. Automainokset ja "koffitölkit" vilkkuvat. Oliko tämä siis taulun tarkoitus? Alkuperäisen määrittelyn mukaan näyttötaulu on hankittu nimenomaan jääkiekon pelitilanteiden näyttämiseen. Tällä taululla tähän ei päästä.

Tässäkin näyttötaulussa on suora kytkös junioritoimintaan, joka on tämän blogin pääteema. Paikalliset jääkiekkoseurat joutuvat kustantamaan taulun, joten tämä tietää korotuksia seurojen toimintamaksuihin. Myös Koovee on mukana maksamassa, vaikka edustusjoukkue ei hallia edes käytä. Näin ollen minäkin olen yksi niistä jotka tämän taulun maksavat, koska poika on Kooveen kiekkotoiminnassa mukana.

Olisivat sitten edes hankkineet kunnollisen taulun. Videonäytön kehnouden lisäksi alaosan näyttötekstit ovat liian pienet ja päätykatsomon yläosissa vaivaa tuo näytön eteen sijoitetut valaisinpuomit. Viimeksi mainittu häiritsee lähinnä seisomakatsomoa. Köyhille pieni kannustin hankkia kunnon istumapaikkalippu?

( Photo by JSS © 2007 )

Ei kommentteja: