tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Syksyn lämpö

Tänään oli harvinaisen lämmin syyspäivä. Vielä illallakin voi juoksulenkin tehdä lyhyillä housuilla ja katsella mennessään puiden värikirjoa. Hienoa aikaa liikkua ulkona. Syksyn viimeinen lämpöaalto?

Kooveen vesiralli jatkui uintikeskuksessa, jossa Joona suoritti hypyn kolmen metrin ponnahduslaudalta. Vesi vaan pärskyi kun yksi toisensa jälkeen loikkasi altaan sinertävään veteen. Osa kävi kyllä vaan kääntymässä laudan päässä ja palasi sitten sitten takaisin. Korkeus vielä hirvitti tällä kierroksella.

Uintikeskuksen uusi laajennus on valoisa ja ilmava. Isot ikkunat puistoon luovat tunnelman ulkona uimisesta. Tilan meluisuus laskee pisteitä. Kovat pinnat ruokkivat äänen hälymassaa ja vesijumppa-altaassa kärsitään. Aamulehtikin on tuonut asiaa esille.

Akustiikka on jäänyt suunnittelematta, kuten myös äänentoisto. Nyt vesijumpan vetäjät raahaavat vahvistinvaunun altaan reunalle ja kiskovat sähköjohtoja pitkin allastilaa. Pienellä suunnittelulla ja satsauksella tilaan olisi voitu rakentaa kiinteä kaiutinjärjestelmä ja langattomat mikrofonit vastaanottimineen. Ei vaunuja. Ei johtoja.

Oikeilla ratkaisuilla ääni olisi saatu myös kohdistettua altaan jumppaajille, jolloin selkeys olisi parantunut, melu vähentynyt ja äänen kierto-ongelmat pois. Asioiden korjaaminen on aina mahdollista jälkikäteen, mutta vaikeaksi ja kalliiksi se tulee - ja jää luultavasti myös tekemättä. Raha ratkaisee.

( Photo by JSS © 2007 )

Ei kommentteja: