keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Countdown 126

Jalkapallokautta on vierähtänyt kaksi viikkoa ja toiminta vierähtänyt käyntiin. Lauantaina pelataan Sorsapuistossa turnausta ja pojat odottelevat sitä kovasti. Kauden ensimmäiset pelit.

Sää on suosinut kevättä ja kenttien puolesta toiminta olisi voinut alkaa jo aikaisemminkin. Aikaisesta keväästä johtuen viimeinen "piikki" ilmoittautumisissa jäi melko vaisuksi. Viime keväänä tulijoita riitti loppumetreille asti runsaasti.

Olin yhteyksissä eteläisen Suomen kaupunkiin, jossa tuttu ohjaaja kertoi kokemuksistaan siellä. Joukkueet ajetaan täyteen lapsia ja urakka on yhdelle vetäjälle kohtuuton. Järjestys ei säily ja aika menee painijoita kaitsiessa. Mitään ei pystytä opettelemaan suuren ryhmän takia kunnolla, puhumattakaan yksilöllisestä ohjauksesta. Tasoerot lapsilla valtavat, toiset eivät pysy perässä ja toiset turhautuvat. Peliajat pieniä ryhmän koon takia.

Ratkaisu löytyi jakamalla iso ryhmä järkevästi kahteen eri joukkueeseen. Lapsille tarjotaan näin siis paremmat olosuhteet, mutta yhdelle ohjaajalle ei. Kahdesta joukkueesta huolehtiminen on vetäjälle edelleen kohtuuton. Onpahan jotain pelastettu.

Onneksi meillä on toisin ja lauantaina-aamuna jatketaan pelillä Lentsua vastaan.

Ei kommentteja: