keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Lajin suunta

Aamulehdessä jääkiekkoäiti kirjoittaa lapsensa harrastuksesta ja kaipaa tehovalmennuksen rinnalle myös puhdasta harrastustoimintaa. Olen kuullut samanlaisia tarpeita muualtakin.

Jalkapallon parissa ikäkausitoiminta erkanee jo varhaisessa vaiheessa ja kaupparin puolella jokainen voi harrastaa lajiaan ilman "pudotuspelin" paineita. Olisiko tämä mahdollista jääkiekkopuolella?

Haaste on kuitenkin ilmassa ja se ei ole ainoa. Muut lajit tulevat kovaa kyytiä, salibandy porskuttaa ja jalkapallo pitää edelleen ykkösviittaa. Jos jatkossakin jääkiekkoa halutaan kehittää ja viedä eteenpäin lajina, harrastajamassan määrän pitää kasvaa - ainakaan sen ei pitäisi kääntyä laskuun.

Jääkiekossa luistelutaito opetellaan melko varhain, joten lapsia pitäisi saada mukaan jo pienenä. Jos kuvan lajista antavat hurmeiset tuoksinat kisakaukalossa ja lööpit kärsineistä nenistä, mikä on seuraus?

"Karjalakatsomo" on varmaan innoissaan, mutta haluavatko jääkiekkoäidit tuoda lapsiaan väkivaltaisen imagon omaavan lajin pariin? Suuria massoja hamuavan lajin pitäisi miellyttää - niin... suuria massoja.

Ei kommentteja: