sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

Kauden pelit käyntiin

Perinteisesti kauden aloittava jalkapalloturnaus järjestettiin viime aikoina tunteita herättäneellä Sorsapuiston kentällä. Samainen paikka on ollut keskustelun aiheena paikallisissa tiedotusvälineissä talven ja kevään aikana.

Suuresta jäähallista haaveillaan ja huipennuksena sen sijoittamisesta keskustan tuntumaan. Tulevaisuudessa häämöttävät MM-kotikisat ja mahdollisuus saada otteluita Tampereelle. Myös suuria nimiä halutaan konsertoimaan monitoimiareenalle.

Lähikoulut, seurat ja muut tahot tarvitsevat tätä kenttää niin kesällä kuin talvellakin. Mikään muu lähialue ei voi korvata Sorsapuiston kenttiä liikuntapaikkoina. Kun alue uhrataan kaupallisen viihteen nimissä, ei uusia tiloja enää löydy.

Näistä pöyristyttävistä suunnitelmista huolimatta pallot pyörivät vielä tänä keväänä ja sääkin suosi tapahtumaa. Lämpöä riitti ja tuulikaan ei pahemmin pöllyttänyt hiekkaa.

Kaukajärven joukkue kohtasi Lentsun ja Hervannan kahdessa tiukassa koitoksessa - ensin 1-2 ja sitten 3-2 - ja varsinkin ensimmäisessä pelissä numerot olisivat hyvin voineet olla päinvastoin. Sen verran kova painostus ja maalitilannesuma loppuun kehkeytyi.

Päivän kohokohdat olivat tänään:
  • Hieno yritys ja käytös koko joukkueelta molemmissa peleissä
  • Parivaljakon Monte & Julius #97 syöttöpeli maalilla Lentsua vastaan
  • Maalivahtien kunnostautuminen
  • Juliuksen #97 torjunnat Hervantaa vastaan - läpiajo ja rankkari
  • Mikon #94 huima vire toisessa pelissä - kaksi maalia ja energialataus huipussa
Joukkue on muuttunut viime kaudesta paljon. Ikäkausipuoli ja muut harrastukset veivät joukkueen pelimoottorin ja maalitykin, puolustuksen tukipilarin ja Pirkanmaan nopeimman sprintterin.

Uudet pojat ovat sopeutumassa joukkoon hyvin, mutta vie hetken kunnes pelikaverit tulevat tutuiksi. Kun vielä uudet vastuunkantajat löytyvät täyttämään lähteneiden paikat, voidaan odottaa melkoista parannustakin peliotteisiin.

Hienoa on, että ryhmästä löytyy kolme innokasta ja vapaaehtoista maalivahtia - ja kaikki vielä ihan loistavia. Yleensä joukkueista on vaikea löytää halukkaita tolppien väliin, sillä paikka on aika haastava ja rohkeutta vaativa. Maaliverkon soidessa takaisku tuntuu henkilökohtaisemmin. Kenttäpelaaja pääsee helpommalla. Akseli, Julius ja Joona - kolmen kovan kopla.

Ei kommentteja: