maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Kaarinan turnausmatka


Viikonloppu lounaisessa maankolkassa kääntyi lopulta lämpimäksi auringonpaisteeksi ja toi vastapainoa jäähallin lähestyvän talven tunnelmaan. Jo matkalla Turun keskustan läpi puistokatujen lukuisat vaahterat loistivat hehkuvan syksyn väreissä.  Kupittaan rehevät puistot jalkapallokenttineen lisäsivät oman vehreytensä syksyyn. Turku osasi näyttäytyä hienosti vierailleen.

Tosiasiassa kansainvälinen jääkiekkoturnaus pelattiin Kaarinan urheilupuiston kupeessa - Wihurihallissa - jonka ympäristöstä löytyy lukuisia nurmikenttiä jalkapalloiluun ja erikoisuutena frisbeegolfrata. Reikä numero 12 löytyy muuten aivan jäähallin takapäädyn vierestä. Onpa kaikkinensa hienot puitteet harrastaa Kaarinassa.

Päänäyttämönä toimi viikonlopun aikana kuitenkin jäähalli, josta tuli elävästi mieleen Pirkkalan vastaava. Kopsepti oli aivan sama. Yhtä kylmäkin siellä oli.

Tappara turnaus alkoi isäntäjoukkuetta TPS vastaan melko mallikkaasti. Alku oli tahmeaa, mutta sen jälkeen ei ollut epäselvää voittajasta. Taululle saatiin lukemat 5-0 tamperelaisille vieraille.

Isäntä ei ollut vielä sanonut viimeistä sanaa, sillä sunnuntain viimeisessä ottelussa pelattiin sijoista 5. ja 6. samaa joukkuetta vastaan. Numerot kääntyivät nyt lähes toisinpäin. TPS vei 4-0 hyvällä yrityksellä. Tätä on jääkiekko. Uusi päivä voi muuttaa kaiken. Voisi myös ajatella niin, että kotietu on eduksi kun pojat pääsevät omiin koteihinsa palautumaan yön ajaksi.

Kahden päivän aikana pelattiin viisi peliä, joten aikaa jäi vielä vaikka biljardin pelaamiseen. Yllättävästi energiaa pojilla riitti vielä sunnuntaillekin, vaikka viimeisessä pelissä alkoikin jo monella jalka selvästi painaa.

Kaiken kaikkiaan onnistunut turnausmatka, vaikka kolmessa pelissä takkiin tulikin. Jokereita vastaan mentiin alun mustan hetken - 2 minuuttia ja 2-0 - jälkeen ihan tasavertaisesti. Ilman Jokerien Väänäsen kolmen maalin iltaa tilanne olisi muodostunut ihan toisenlaiseksi.

Ja jos ajatellaan loppu-otteluun menneen EJK:n harjoitusmääriä, jonkinlaista eroa luulisi näkyvänkin.
Onko siis 5+4 jääharjoitusta viikossa tämän ikäisille vielä ihan tarpeellista? Monipuolisuus kärsii ja miten on jaksamisen laita?

( Photos by JSS © 2008 )

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuneen pelireissun tunnelma välittyi mukavasti tännekin. Ja mitä harjoitusmääriin tulee, niin käsittääkseni oikotietä huipulle ei ole. Tuskinpa noissa laadullisesti kovinkaan suurta eroa on esim. ruotsalaisten tai venäläisten samanikäisten kiekkolupausten harjoitteluun...

Haukotteleeko tuo #65 tuossa viimeisessä kuvassa? :)

Jan kirjoitti...

Tuo 5+4 tarkoitti viittä ohjattua jääharjoitusta viikossa ja neljää ( vapaaehtoista ) vuoroa koulun jälkeen. Tieto poimittu turnausesitteen EJK:n joukkuekuvauksesta. Tampereelta ei kaiketi edes jääaikaa moiseen löytyisi.

Huomasit pienen yksityiskohdan miksi viimeinen kuva oli valittu tähän. Sunnuntaina ensimmäinen aamupeli ja #65 haukottelee niin että leuat rutisee. :-) Oma poika. Yöunta tuli kyllä ihan riittävästi.