sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Sitkeys



Prologi - Lumikki (eli Pyhä Birma - Lumivalkean Alfa) saapui taloon vuosi sitten. Seurallisin ja ystävällisin kissa mitä olen tavannut.

Kissalla on seitsemän henkeä ja yleensä se tarvitsee ne kaikki. Muitakin hyviä ominaisuuksia voi havaita kun eläintä tarkkailee. Liikunnan harrastaja voi ottaa esimerkkiä ja huomioida ainakin seuraavat kolme. Näitä noudattamalla saa lajissa kuin lajissa tuloksia.
  • Rentoutuminen. Kun kissa lepää, se tekee sen kunnolla ja antaumuksella. Palautuminen päivän askareista on täydellinen.
  • Venyttely. Kissa suorittaa harjoituksia päivän mittaan monin eri tavoin. Näistä tunnetuimpia ovat selän köyristys ja "tassut eteen suoraksi"-venytys.
  • Sitkeys. Periksi antaminen ei kuulu kissan ominaisuuksiin. Sitä on vaikea kouluttaa "tavoille", joten sekin ruokkii loputonta yritystä.
Videossa on neljän minuutin esimerkki sitkeydestä. Oikeasti sessio oli tällä kertaa paaaljon pidempi. Tässä on ajateltu videon katselijaa, joka väsyy huomattavasti nopeammin - kuin kissa.

Epilogi - Fingerpori-sarjakuvan Heimo Vesa sai lääkäriltä ohjeeksi selkävaivoihin suorittaa aamuisin "kissavenytyksiä". Kissa oli kovilla ja naukui aina vastalauseensa kun sitä jatkossa aamuisin venytettiin jaloista eri suuntiin. "Ahaa", sanoi potilas, mutta selkävaivat jatkuivat. Ja kissa venyi.


Ei kommentteja: