sunnuntaina, kesäkuuta 28, 2009

Loppuottelun lisukkeet

Fifan sivuilta voi parhaillaan seurata "livenä" Confederation Cupin loppuottelua USA-Brasilia. Kuvaa ei näy, mutta minuutit juoksevat ja ottelun tärkeimmät tapahtumat kirjautuvat listaan. Reaaliaikaiset näytöt kertovat joukkueiden taktiikan näyttämällä pelaajien paikat kentällä ottelun eri jaksoilla.

Myös kattavat tilastot päivittyvät samalla kun peli etenee. Vaikkapa tähän malliin: USA:n eniten ottelun aikana juossut pelaaja Donovan on saanut mittariin 7897 metriä kun peliä on pelattu 62 minuuttia. Näyttää muuten samainen mies pinkonut tähän mennessä nopeinta vauhtia kentällä - huippunopeus on 31.59 km/h.

Ottelun katsojalla on siis paljon mielenkiintoista oheismateriaalia tarjolla, vaikkapa miniläppäriin sohvapöydälle - tai tietokoneen näytölle, kuten omalla kohdallani. Ottelu pyörii näytön toisessa nurkassa ja tiedot toisessa.

Eri asia on, ketä nämä oheistiedot kiinnostavat, jos pelin seuraaminen on kovin intensiivistä. Puoliajalla ainakin on aikaa. Kaikesta huolimatta tekniikka mahdollistaa asioita ja niitä myös tarjotaan jalkapallon ystäville. Ota tai jätä.

USA muuten sinnittelee yhä 2-1 johossa kun peliä on pelattu 72 minuuttia. Ja juuri samalla hetkellä Brasilia tasoittaa Fabianon maalilla johon syötön antaa Kaka. Tiukkaa on - ja yllättävä tulos? 13 minuuttia ottelua jäljellä joten siirrytään takaisin seuraamaan ottelun loppuhetket ja lyödään tähän piste.

Edit 23:26: Lopulta Brasialia otti kuin ottikin mestaruuden tuloksella 3-2 ja pelin jälkeen näyttää että voittajat ovat ihan innoissaan tämänkin Cupin voitosta.