sunnuntaina, kesäkuuta 21, 2009

Juhannuksen jälkeen

Juhannuksen käännekohta saattaa talviharrastukset viimeistään kesälomille. Jäät sulatetaan halleista ja vuorot jäävät tauolle odottamaan seuraavaa kautta. Siirrytään siis puhtaasti kesäharrastusten pariin, mutta vain pariksi viikoksi, sillä heinäkuussahan Suomi on kiinni.

Ovet säpissä ja avaimet hukassa. Kansa makailee laiturilla grillimakkara poskessa - mitä nyt vähän sivusormella näpelöi miniläppäriä. Kuka muuten on koskaan nähnyt kenenkään surffailevan laiturilla? Taitaa olla vain mainosmiesten harhaista elämää.

Heinäkuu on vapaan liikunnan aikaa. Mökkiurokset harrastavat vesiurheilua, tasapainoilua ja heittämistä. Suorittavat siis veneessä yhdellä jalalla urean tyhjennystä järveen. Se jos mikä on oikeaa urheilua, koska saunan seinällä ovat naulassa pelastusliivi ja aivot - tosimiehellä myös airot. Näiden kesäisten "suoritusten" tuloksia voidaan lukea heinäkuun sanomalehdistä - ei tosin urheilusivuilta.

Kyseenalaisia ennätyksiä siis tehdään Suomen suvessa. Kaikesta huolimatta meillä on muutamia "vakaviakin" urheilijoita tuomassa puhtia keskikesän uneliaisiin hellekausiin. Yleisurheilijat Pitkämäki ja Keskisalo jahtaavat kultaa ja kunniaa maailman kentillä.

Urheilija tarvitsee kuitenkin lepohetkensä - ajan jolloin voi ladata akkuja uuden kauden koitoksiin. Jos laiturilla surffailu tai tasapainoilu veneen kokassa ei kiinnosta, aina voi pelata golfia, ajaa rallia tai osallistua haastekisoihin lajissa kuin lajissa.

Mallia voi ottaa vaikka kesäenergisyyden perikuvasta - Teukka Salamasta - jonka aktiviteetit parhaina kesinä olivat lyömättömiä ennätyksiä ajankäytön, energian ja "salamana sinne teukkana takaisin"-ilmiön kombinaationa.

Kaikesta huolimatta... Tervetuloa kesä, heinäkuu ja loma. Kaksi viikkoa ja sitten lähtee.

Ei kommentteja: