keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Harrastetoimintaa

Jääkiekkoliitto on käynnistämässä Easy Hockey-nimellä kulkevaa toimintaa 10-18 vuotiaille jääkiekosta kiinnostuneille, jotka haluavat pelata, mutta eivät sitoutua viikkotasolla moniin tapahtumiin. Näin haetaan lisää harrastajia lajin pariin, kertoo tämän viikon Kiekkolehti.

Lajin parista on puuttunut lähes tyystin "kevyt" vaihtoehto harrastaa jääkiekkoa. Jos ei halua lähteä kalliin ja sitovan toiminnan pariin, vaihtoehtona onkin melkein harrastuksen lopettaminen, tai tyytyminen omatoimiseen höntsäilyyn kaveriporukalla luonnonjäillä.

En löytänyt Easy Hockey-toiminnasta tietoja, joista selviäisi onko kyseessä yksittäiset tapahtumat, vai järjestäytyykö toiminta pidemmälle jatkuville ryhmille ja tapahtuuko pelaaminen vain oman ryhmän sisällä. Voi olla että toiminta hakee vasta muotoaan ja tarkentuu jos se saa tuulta siipiensä alle. Nähtäväksi jää miten käy.

Tämän lisäksi maassa on tarjolla jääkiekon ympärille kaikenlaista muutakin harrastetoimintaa - perinteisen mallin lisäksi pipolätkästä leidilätkään. Tässä yksi Kanadasta - mistäpä muualtakaan - lähtöisin oleva pelimalli: lammikkolätkä (pond hockey).

Linkin kautta voi ilmoittautua mukaan myös lajin SM-kisoihin, jotka järjestetään Ahveniston järven jäällä HPK:n juniorijääkiekon toimesta. Paikan olen joskus testannut niin luistellen, uiden, hiihtäen kuin lenkkeillenkin - eri vuodenaikoina tosin. Innokkaat suuntaavat siis sinne helmikuussa - jos jäät sallii. Näin se menee:

Ei kommentteja: