tiistaina, joulukuuta 15, 2009

Pakkanen kiristyy ja laudat lentelee

Ensimmäistä kertaa kauden aikana Hervannan jäähalliin mennessä tuntui lämmin tuulahdus. Johtui varmaan siitä, että viikko on alkanut pakkasten merkeissä. Talvi tuli ja nyt mennään jäähalliin lämmittelemään. Koko syksy suuntaus on ollut päinvastoin. Jossain halleissa tilanne voi olla toisinpäin - kylmenevät entisestään.

Yhtä kaikki, jääharjoitusten merkeissä potkittiin taas tänäkin iltana. Joulu lähestyy vääjäämättä ja siihen mennessä pojat ovat tahkonneet jäällä kuta kuinkin 110 tuntia peleineen kaikkineen - syksyn alusta alkaen.

Pelien osalta syksyn sarjataulukko näyttää tältä. Paljon on maaleja tehty - yhtä monta päästetty - koettu voittoja, tappioita ja jotain siltä väliltä. Joukkueiden kokoonpanot ovat eri seuroilla voineet vaihdella pelistä toiseen ikäluokan puitteissa suurestikin. Säännöt sallivat tämän vapaan liikkumisen ja lainaamisen, joten pelituloksilla ja sijoituksilla ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä minkään suhteen.

Kevään jatkosarja selviää tammikuun alkuun mennessä ja silloin nähdään miten jatketaan pelien merkeissä. Pyrkimyksenä on varmaan saada aikaan tasaisia pelejä ja tiukkoja vääntöjä, eli sarjat puristetaan uuteen uskoon. Seuroissa tämä tarkoittaa syksyn joukkueiden koostumusten "uudelleen muotoilua".

Harjoitusten päätyttyä huomasin katseeni käyneet kerran jos toisenkin hallin katossa. Sunnuntaina sieltä putosi ihmisten keskelle metrinen lauta, joka ei kuulunut rakenteisiin. Kukaan lähistöllä ollut ei keksinyt sille mitään momenttia katossa. Kaikesta ulkopuolinen lauta vain putosi taivaista luolassa 50 metriä maan alla. Mystinen Hervanta.

Ei kommentteja: