tiistaina, joulukuuta 01, 2009

Nettiottelu vai ei?

Urhotv tarjosi tänään netin kautta ilmaisen ottelun HIFK-Ässät. Minä ja 1999 muuta nopeinta pääsivät tällä kertaa mukaan.

Aikamoisen sattumien suman kautta tämä illan katselutuokio järjestyi. Pojan influenssarokotteen takia illan harjoituksiin ei menty tänään. Nettiradio taas kertoi tarjouksesta. Nopea toiminta ja ottelu ruutuun.

Laadultaan nettiottelu tarjosi melko vaatimatonta kuvaa 24 tuuman näytölle. Kuvan nykimistä ei esiintynyt, mutta alhaisesta bittivirrasta johtuen suttuinen kuva häiritsi katselukokemusta. En tiedä maksaisinko tästä laadusta normaalia viittä euroa. Ilmaiseksi kelpasi kyllä.

Kun ottelulähetysten hinta saadaan alas, kaikki ottelut näkyville ja kanavaniputus purettua, lähtee liigan homma kiitoon. Lähes jokaisella katsojalla on suosikkijoukkueensa jonka otteluita haluaa seurata. Maksatko näistä kauden muutamasta halutusta ottelusta täyden hinnan? Ja päälle vielä pakkopullana ylimääräiset elokuvakanavat. Tilanne on nyt tämä.

Koko lajin kannalta jatkuva näkyvyys ja toiminta tuo kuitenkin lisää katsojia myös hallien katsomoihin. Pyörivä pyörä kasvaa aina vaan isommaksi ja ruokkii itseään - oli sitten kyseessä liiga - tai vaikkapa junnupuolen harrastusryhmä. Virikettä pitää vaalia. Intoa ei pidä sammuttaa. Ole läsnä ja näy.

Ei kommentteja: