tiistaina, kesäkuuta 29, 2010

Junnuille oma areena

Porilaisen junnukiekon olosuhteet paranevat kun uusi Patajunnuareena valmistuu helmikuussa 2011. Urakoitsijat on valittu ja työt käynnistyvät vielä kesäkuun puolella.

Vuosia kestänyt hanke on lopulta toteutumassa ja tuo nimenomaan lasten ja nuorten sekä harrastusjoukkueiden tarpeisiin uudet tilat. Halliin tulee 350-paikkainen katsomo, kahvio ja nykyaikaiset pukuhuoneet, sekä toimistotiloja.

Nykyinen vanha "harjoitushalli" sijaitsee tien toisella puolella ja on rakennettu 1990 ison tekojääradan päätyyn - käytönnössä siis vain kevyesti katettu tekojää. Pukuhuoneet sijaitsevat viereisen Karhuhallin tiloissa. Käynti jäälle tapahtuu ilmeisesti ulkoilman kautta?

Isomäen liiga-areena on tällä hetkellä pyhitetty aikuisjoukkueiden käyttöön. Ässien liigajoukkue ja isommat junnut, sekä kaukalopallojoukkue Kärpät ovat kaiketi suurimmat jääajan käyttäjät. Näistä lähtökohdista ajatellen, uusi halli tulee todella tarpeeseen.

Tarkemmin ajatellen uusi Patajunnuareena on Porin ensimmäinen "oikea" jäähalli. Pääpyhättö on aikoinaan rakennettu 1964 avoimeksi tekojääradaksi ja katettu vuonna 1971. Nykyinen harjoitushalli on tehty myös kasaamalla seinät vanhan tekojään päälle.

On siis Jäähallin aika.

Ei kommentteja: