sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Tutka toiminnassa

Viime syksynä kirjoitin puhelimessa toimivasta Speedhero-ohjelmasta, jolla voi mitata laukausten nopeuksia. Ohjelmasta on saatavana ilmainen kevytversio Ovi Storen kautta. Maksullinen versio sisältää enemmän ominaisuuksia. Nyt päästiin kokeilemaan tutkaa käytännössä, ja kyllä se toimii.

Ensin valmistellaan laukaisupaikka, johon varataan kuvan mukaisesti laukaisualusta ja maalilevy. Puhelin sijoitetaan matkan puoliväliin. Nyt kaikki on valmiina kisaan.

Ohjelma käynnistetään ja syötetään asetuksiin laukaisumatka ja halutut muut asetukset, kuten herkkyys, äänenvoimakkuus ja mittauksen pituus. Tämän jälkeen valitaan play.

Mittaus käynnistyy piippauksella ja sen jälkeen on 4-10 sekuntia (säädettävä) aikaa suorittaa laukaus. Kun laukaus ja mittaus on suorittu, ohjelma näyttää tuloksen (km/h) näytöllä ja kertoo sen myös puheena kaiuttimen kautta.

Mittaus perustuu ääniin, jotka lähtevät laukauksen alussa ja lopussa - kun objekti saatetaan matkaan ja iskeytyy maalilevyyn - joten äänimaailmasta pitää huolehtia. Kovat kopinat on hyvä asia. Myös puhelimen sijoitus pitää olla "ääniystävällinen".

Mittaus toimi kiekolla levyyn ampuessa lähes joka kerta ja tulokset noudattivat näköhavaintoja. Kovimmalta näyttänyt ja tuntunut veto antoi myös kovimmat lukemat. Mittauksen tarkkuudesta ei voi sanoa mitään, koska vertailututkaa ei ollut käytössä. Mittaus sujui yllättävän hyvin myös jalkapallolla, vaikka käytössä oli kevyt telepallo.

Toiminta oli siis hyvä. Käyttö on helppoa ja tuloksen puheilmoitus on toimiva ominaisuus, sillä nopeusnäyttö ei välttämättä näy kovin hyvin auringonpaisteessa - myös puhelinmallista riippuen. Mittauksen käynnistys vaatisi näyttöön ison painikkeen, sillä nyt pienen play-tekstin painaminen kosketusnäytöltä on vaikeaa.

Tätä pitää kokeilla junnujen kanssa jalkapalloharjoituksissa. Pieni kisa pystyy ennen kesälomien alkamista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä myös kauan odotettu "uutuus", joka nyt näyttää vihdoinkin toteutuvan.

http://www.patajunnuareena.fi

Ps. nähdään porissa ylialuesarjassa.

Jan kirjoitti...

Hieno homma! Aluesarjaa ei vielä syksyllä päästä uuteen halliin pelaamaan, mutta jossain vaiheessa varmaan...

Anonyymi kirjoitti...

Koitin minäkin Speedheroa ja tosi hyvin näytti toimivan. Playnappia ei tarvitse painaa jos puhelimeen ei koske laukausten välillä. Pystyy harjoittelemaan yksinkin. Lätkää ja fudista on tullut vedeltyä mökillä!

Jan kirjoitti...

Joo... Asetuksista näköjään saa päälle toiminnon, jolla uusi kierros käynnistyy automaattisesti.

Sekvenssi kuitenkin katkeilee välillä kun ohjelma kyselee: Haluatko ostaa täysversion?