keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Curren junnutreenit

Jokerien uusi valmentaja Curt Lindström veti tietojeni mukaan ensimmäisiä harjoituksia pelaajille viralliset pelipaidat päällä, koska se helpotti pelaajien nimien ja numeroiden opettelua. Mukavaa havaita että Curre on keksinyt tämän tavan, jota olemme käyttäneet jo viime kaudella junnujen kanssa.

Curre voisi ottaa muutakin oppia harjoituksistamme. Miehille alkuun vaikka pari kierrosta Lumimiestä, jota tulemme itsekin tulevana lauantaina leikkimään. Tällä, tai jollakin muulla tavalla nimimiesten kipsi on murrettava. Peliin on saatava takaisin ilo ja hauskuus. Myös paluu perusasioihin voisi auttaa.

Kaikesta huolimatta en halua opettaa Currea, koska häneen verrattuna olen tietämätön ja huono valmentaja. Vai voisiko sanoa... ylipäänsä minkään sortin valmentaja. Tsemppiä siis Currelle!

Illalla oli kauden ensimmäiset harjoitukset avokaukalossa. Asteet plussan puolella ja pientä tihkua ilmassa, mutta yllättävän hyvä jää oli kaikesta huolimatta. Jäällä jatketaankin kaksi kertaa viikossa. Parin viikon päästä on edessä poikien odottama turnausmatka Helsinkiin, Curren joukkueen poikia tapaamaan.

4 kommenttia:

Juha Hiitelä kirjoitti...

Jääkiekon pitää olla aina hauskaa. Ja loppujenlopuksi jääkiekko ei ole urheilua, vaan leikkiä. Leikkiä kiekon kanssa. Siksi bondhockey (=lammen jäällä pelattava kiekko) on taas nousussa Kanadassa.

Hyvä, että pojat saavat leikkiä lumimiestä, Jokereiden pelaajille suosittelisin kuitenkin ennemmin ihan peruskuntolenkkiä.

Lisää hauskuudesta ja jääkiekosta vaikkapa täältä: http://www.aamulehti.fi/kiekko/index.cfm?m=column&LOGGEDtunniste=0 Jo Kirvesmiehen takia kannataa rekisteröityä, jos ei muuten ole!

Jan kirjoitti...

Kiitos kommentista ja linkistä. Kirvesmiehen kolumni oli ihan asiaa.

Hauskuus ja ilo pitäisi saada peleihin. Meilläkin jo 7-vuotiailla näkyy peleissä jännittäminen ja suorituspaineet. Olen yrittänyt olla liikaa luomatta niitä paineita, koska lapsistahan vasta on kyse.

Omissa "höntsy"harjoituksissakin - jossa ei mitään sarjaa pelata - tuntuu välillä olevan ilmapiiri se, että virheitä ei saa tehdä, ruodussa pitäisi pysyä ja kuviot pyöriä kuin liigajäillä...

Mietin vaan, millä (harrastus)tasolla tässä maassa pelataan hauskinta kiekkoa? Niin että pelaajat todella nauttivat siitä kiekon liikuttelusta ilman ulkopuolisia paineita? Löytyykö se ryhmä sieltä luonnonjäiltä?

Anonyymi kirjoitti...

Välillä tuntuu, että se paine luodaan pelaajalle kotoonta. Tullaan hihkumaan reeneihin ja peleihin, höpötetään kotona. Neuvotaan ja neuvotaan, sitten ihmetellään kun pelaaja on hämillään koska pitäisi noudattaa valmentajan pelikirjaa.

Löytyisiköhän se hauskin "sarjataso" sieltä ikämiespuolelta..hmm..tietty sielläkin joillakin se pipo kiristää sen verran et vakavaksihan sekin menee.

Juha Hiitelä kirjoitti...

Eräs kaverini ja toimittajakolleegani pelaa harrastesarjaa jengissä, joka häviää suurinpiirtein jokaisen pelin. Sivusta seuraamalla jätkät ottavat homman hurtilla huumorilla ja keskittyvät lähinnä veljelliseen vittuiluun. Oikein.

Olen kaukana ikämiessarjasta, mutta aika tosissaan sielläkin porukka ottaa.