sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Hyvästit pienille kentille

Joona pelasi sunnuntaina viimeiset pienen kentän pelinsä. Kolmen viikon päässä oleva loppuhuipennus jää esteen takia väliin, joten tässä se nyt oli. "Hän jätti kaukalot kymmenvuotiaana pikkukenttien konkarina ja siirtyi uusien haasteiden pariin."

On todella merkillistä, että jääkiekkokaupunki Tampere ei pysty järjestämään Hakametsän jokaiseen halliin omia junnujen tarvitsemia irtolaitoja. Laitapalikoita roudataan hallista toiseen tarpeen mukaan ja tuplatarpeen sattuessa joku jää ilman.

Ennenkuin laidat löytävät tiensä hallista toiseen, niitä kärrätään raskaissa vaunuissa monista ovista, ulkokautta lumessa ja pakkasessa. Lisäksi ykköshalliin pääsee vain jyrkkää luiskaa pitkin, joten jokainen laidanpala pitää kantaa käsin.

Tämän lisäksi laitasarja on puutteellinen ja keskelle kenttää muodostuu aukko, jota tukitaan lankunpätkillä tai muovikanistereilla. Eikö näitä voi korjata? Olisiko ylimääräinen sarja liian kallis? Käyttöikä olisi kuitenkin vuosia. Kiekkokaupunki Tampere saa nyt hävetä.

Ennen päivän pelikierrosten alkua saatiin seurata illaksi Jokerien vieraaksi lähtevän Ilveksen aamuharjoituksia. Kiekkovuoden juhlakalu sai käytävällä Tappara-pojilta raikuvat aplodit. Raipe se siinä meni.

Yhtenä pienenä sivujuonteena kiinnitti huomion harjoitus maalin nurkalla, jossa täydestä laukauksesta kiekko lyötiin ilmasta. Puoli metriä korkeat kudit napsahtelivat suoraan lapaan ja sitä kautta maaliin melkoisella prosentilla. Näitä maaleja näkee liigassa, mutta ne eivät ole sattumaa. Niitä myös harjoitellaan.

Liiga-Ilveksen poistuttua pääsivät 98-junnut aloittamaan pelisarjansa. Torpedo sai tasaisen ja tiukan vastuksen, kun Salamat saapui uudistetulla joukkueellaan kaukalon toiseen päähän. Salamat-Lieskat-Säkenet All Stars toi tuttuja pelimiehiä viime kauden harjoituksista kehiin ja vauhtia löytyi.

Viimeisen poikittaiskentän pelinsä Joona pelasi Ylöjärven Tapparaa vastaan iltapäivällä. Hyvin pelasi ja jatkossa näitä pelejä voi vain muistella. Nyt on sopiva hetki siirtyä isoon kaukaloon. Pienille pelimiehille poikittaiskenttä on hyvä ratkaisu, vaikka arvostelijoitakin löytyy. Oikea koko oikeaan aikaan. Järjestelmä on hyvä tältä osin.

( Photo by JSS © 2008 : "Jäänajoa odotellessa" )

Ei kommentteja: