tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Nolot tilanteet

- Muistatko sen nolon tilanteen silloin?
- Joo, pyyhkeet jäi matkasta.
- Ja kuivattiin verkkareihin.
- Nolojen tilanteiden miehet.
- Niin.

Autokeskustelun jälkeen kaarrettiin uimahallin pihaan. Ovista läpi - tai ainakin aukoista - ja pukuhuoneeseen. Valittiin vanha tuttu käytävä ja pukukoppi numero 745. Uimahousut, lakki, lasit ja sandaalit. Joona suunnisti altaille ja minä yläkerran kahvioon.

Tiskillä oli joukko naperoita ostamassa limsaa, munkkeja ja jäätelöä. Jonkun setelit ja lompakko lojuivat hylättyinä juomahyllyn edessä. Tönimistä, liikehdintää, pölötystä.

Kun lopulta sain vuoroni, ostin sämpylän, sitruunateen, maksoin ja siirryin pöytään lasiseinän viereen. Alapuolella näkyi lastenaltaassa alkuleikkiä aloitteleva Vesiralli-ryhmä.

Katonrajaan kiinnitetty televisio näytti Voice TV:n musiikkivideota - Herra Ylppö ja Ihmiset: Sata vuotta. Söin sämpyläni - johon ei mennyt niin kauan - nousin ja kävelin uudelleen kahvion tiskille, jonne oli saapunut uusi joukko keskenkasvuisia.

Yhdellä "eetvartilla" ei ollut varaa ostaa "rähmämunkkia", mutta objektin palauttaminenkin oli vaikeaa, sillä herkkua oli jo käsitelty paljain sormin. Myyjä valisti poikaa asiasta - ottimien käyttäminen on suotavaa. Raha löytyi viimein.

Siirryin jonon perään ja kaiteen ali livahti nälkäinen ja janoinen etuilija. Kiire näytti olevan kova - ja hätä - joten annoin vääryyden tapahtua. Opetuksen paikka kyllä olisi ollut.

Himoitsin omenaa, mutta kaksi viimeistä oli poistettu takahuoneeseen ylikypsymisen takia. Ne esiteltiin kyllä ja olisin saanut puoleen hintaan, mutta ulkomuoto ei houkutellut. Valitsin siis appelsiinin. Näin tulisi välipala viimeisteltyä illan harjoitusta ajatellen.

Söin hedelmän pöydässä ja siirryin sen jälkeen kahvion toiselle puolelle. Tarjolla oli eilinen Hesari ja näkyvyys isoon altaaseen, johon harjoitusryhmä oli siirtynyt taituroimaan kelluntalautojen kanssa. Niiden päälle istuttiin, maattiin ja seisottiin - samalla liikkuen, pyörien tai tehden jotain - en saanut selvää.

Keskityin lukemiseen. Uutisen kertoi Suhosen arvostelleen liigan pelaajakiintiöitä. Näistä pitäisi luopua. No jaa. Mikä ettei. Toinen juttu kertoi uimahallitestistä - tosin pääkaupunkiseudulla - mutta tilanteen huomion ottaen arvointitaulukot kiinnostivat muuten. Uimahallissa kun oltiin.

Lehti jäi kesken kun piti kiirehtiä allasosaston puolelle. Harjoitukset loppuivat, mutta pojan pitää aina lopuksi päästä hyppimään. Nyt mentiin monta kertaa vauhdilla vitosesta ja lopuksi "mahaplätsi" metrin ponnulta. Jonossa oleva poika nauroi.

Sandaalit matkaan ja suihkuille. Pukuhuoneen kautta kamat kassiin ja kotimatkalle. Ja taas löytyi autossa jutuntynkää.

- Menisit tota kautta.
- Menen täältä.
- Miksi.
- Se on hitaampi kun siellä on niitä liikennevaloja.
- Lasketaan. Ensin noi tossa ja sitten ne ja ne...
- Ja haluan mennä tätä kautta. Tämä on mukavampi reitti.
- Aha.

Ei kommentteja: