torstaina, tammikuuta 22, 2009

Koulujen väliset

Tampereella käynnistyivät alakoulujen kiekkomittelöt ensimmäisillä otteluilla. Joukkueet koostuvat lähinnä 5.- ja 6.-luokkalaisista, mutta muutamia 4.-luokkalaisiakin on joukkoon otettu - kuten Messukylän paidassa esiintynyt Joona.

Sarjassa vain voittajat jatkavat ja Messukylä joutui tyytymään yhteen otteluun kun Atala otti voiton puhtaasti. Yläluokkalaisten kiekon siirtely oli myrkkyä Messukylän nuoremmista ja vähemmän harrastaneista koostuvalle ryhmälle.

Tapparan harjoitusryhmästä Veeti vartioi Tammelan koulun maalia ja auttoi näin joukkueensa aamun peleistä jatkoon. Nekalan keltaisessa paidassa esiintynyt Arttu joutui myös tyytymään yhteen peliin kun Lentävänniemi ratkaisi lähinnä maalivahtipelillään voiton itselleen.

Pääsin seuraamaan kaksi ottelua ja ylemmän luokan poikien johdolla pelit pyörivät. Nuorempien vuoro tulee sitten tulevina vuosina. Näistä neljästä joukkueesta vain Atala näyttäytyi hyvin tasaisena koostumukseltaan. Muissa oli hyvinkin eri tasoisia pelaajia mukana. 

Koulujen koko ja mahdollisuus kasata joukkueita on hyvin erilainen, joten ikävuositasoisiin kohtaamisiin ei ole mahdollista edes teoriassa mennä. Messukylänkin on vaikea saada täyttä ryhmää kasaan edes kolmesta eri ikäluokasta.

Kaikesta huolimatta mielenkiintoinen ja vähän erilainen kokemus jääkiekon parista. Samassa ryhmässä eri ikäisiä ja eri joukkuetta edustavia pelaajia - ja näytti mukana olevan muutamia tyttöjäkin. 

Tämä elämys jäi nyt yhteen otteluun, mutta merkintä tuli pöytäkirjaan pojalle tälläkin kertaa. Pisteitä ei joukkueesta kerännyt kukaan muukaan, mutta jäähypenkki kutsui. Tällä kertaa tosin maalivahdin saamaa rangaistusta kärsimään.

( Photos by JSS © 2009 )

Ei kommentteja: