maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Neljä aihetta


Ajankohtaisimmat aiheet.

Urheiluvälineitä haluavan lapsen valinta poikkeaa joskus suuresti aikuisen ehdottamasta järkevästä valinnasta. Ulkonäkö ratkaisee enemmän kuin toimivuus. Hyvin tärkeää on myös mitä ne isot ja oikeat urheilijat käyttää. Molempiakin tyydyttäviin tuloksiin voidaan päästä. Meillä hiihdetään nyt  luistelutyyliin Jauhojärven ja Koivurannan suksilla ja Kuitusen sauvoilla. Näin se toimii.

Ulkojäät kuluttavat terää huomattavasti enemmän kuin hallituokiot. Harjoituksen jälkeen sain kuulla: " Ne on ihan loppu". Sunnuntain jääsessiot ulkona tekivät tehtävänsä. Joukkueen konetta ei ollut saatavilla joten piti turvautua lähiurheiluliikkeen palveluihin. Illan viime minuuteille meni, mutta terät oli saatava kuntoon huomisaamun peleihin. Taitaa olla pian teränvaihto edessä, sillä teroitustahti on huimaava.

Kaukalossa kolisee ja keskusteluja syntyy. Kyse on siis tappeluista ja pitääkö niitä sallia. Pohjana asialle viime aikojen uutiset - viimeisimpänä Kanadan kaukalokuolo. Netin keskusteluissa puritanistit puolustavat nyrkkisessioita perinteillä joiden pitää saada elää. Jos toista puhuu, on kukkahattutäti joka ei ymmärrä lajista mitään. Näin etenee keskustelu. Joku edes yrittää virittää asiallista sananvaihtoa aiheesta.

Edelliseen viitaten... aika muuttaa perinteitä, vai mitä sanotte näistä: Maastohiihto - perinteisestä luisteluhiihtoon ja puusuksesta muoviseen. Jääkiekko - paljaasta päästä kypärälliseen ja puumailasta komposiittiin. Perinteitä näissäkin on rikottu, hylätty vanhoja asioita uusien tieltä. Näitäkään muutoksia ei ole saatu läpi ilman ilman kipuja tai vastustusta. Kasvattamalla uusi polvi uusiin toimintapoihin saadaan monia muutoksia helpommin läpi. Vanhat jäärät ei hevillä taivu.

Halo on ilmiö, jota esiintyy kovilla pakkasilla kun ilmassa on jääkiteitä ja valo taittuu niistä. Tampereella saatiin nauttia näistä ilmiöistä vuoden alkupäivinä. Oheinen kuva on Messukylästä.

( Photo by JSS © 2009 )

Ei kommentteja: