sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009

Jääpallon MM-loppuottelu TV:ssä

Jääpallo - tuo värikäs pyöreä narukerä - on metka kapine. Mutta ei näy TV-lähetyksessä kovin hyvin. Varsinkin nopeat laukaukset hävittävät pallon tehokkaasti. Musta toimisi luultavasti paremmin. Miksi eivät tee asialle mitään?

Kulmalyönnissä vastustajan pelaajat seisovat maalilla ja suojelevat sitä. Kuten myös kasvojaan, sillä pelaajille tyypillinen leukasuojus nostetaan kasvojen eteen. Laukauksen tullessa osa peittää kädellä myös silmänsä. Sattuu jos osuu kasvoihin. 

Miksi eivät käytä kokoristikkoa? Näkisivät jotain pahassa paikassa. Käyttäähän maalivahtikin ja nähdä senkin pitää - ehkä vielä tarkemmin. Yksi Venäjän pelaaja - nro 10 - käyttää ristikkoa. Siksikö mestaruus meni Ruotsille? Tuskin.

Peli perustuu paljolti kovaan vauhtiin ja yksinpujotteluun vastustajien läpi. Jääkiekossa mennään enemmän syötellen. Onko siis kiekko nopeampi kuin narukerä? Luistelunopeus ja ketteryys on pelaajilla huima. Jääkiekkoa katsellessa sitä seuraa enemmän kiekon kulkua, jääpallossa silmä taas hakee pujottelevan pelaajan.

Tämä on ihan ruotsalaisten laji - kuten kaikki muutkin lajit. Taas tuli yksi maailmanmestaruus. Jääkö meille enää muuta kuin eukonkanto ja nokialaisen heitto - kännykän ja sen edesmenneen saappaan? Näyttää siltä että ei. Kai ne jo viskoo Skånessa Ericssoneja. Lotta ja Pirre saa kyytiä niin että letit heiluu. Saappaita on nähty Göteborgin iltataivaalla - ufoiksi luulivat.

Uusi työviikko alkaa taas huomenna ensimmäisellä työpäivällä. Ruotsissa se on varmaan jo toinen. Nyt herää vain kysymys: Onko ne kaikessa edellä - vai ollaanko me aina kaikessa jäljessä?

Onnittelut jääpallomestaruudesta hienolle naapurillemme josta olemme täällä kotoisassa Suomessa niin kovasti ylpeitä. Jättebra!

Ei kommentteja: