keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Mailat vaihtoon

Ensi kauden jääkiekon juniorisäännöissä ei mailan valmistusmateriaalille ole enää asetettu mitään rajoitteita. Tämä kausi siis mennään vielä vanhoilla puumailoilla ja sitten nekin menee vaihtoon.

Onhan uusilla materiaaleilla etuina keveys, kestävyys ja pituuden säätely varren puutapilla. Puullakin toki voisi pelata, mutta vaihtoon ne menee - kavereilla kun on nääs "komposiitit". Välinekauppias on ainakin tyytyväinen.

E-junnuille vielä korostetaan sitä, että missään olosuhteissa ei pitäisi pelata aikuisten mailalla. Jos vartta on kuitenkin kertynyt, niin INTin maila pitäisi riittää. Ja riittäähän se kaikille vielä tässä iässä.

Mailan käytöstä vielä sen verran, että lyöntilaukauskielto poistuu ensi kaudella kokonaan kaikista juniori-ikäluokista. Kesällä siis kiekkoja kovalevylle ja "lämäreitä" opettelemaan. Yhä vähemmän näitä kuitenkaan liigapeleissäkään nykyisin näkee. Etusijalle on tullut nopeus saattaa kiekko liikkeelle. Sitä enemmän aikaa kuluu, mitä pidemmän matkan maila liikkuu ennen kontaktia kiekkoon.

Ei kommentteja: