keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Iltapäivät

Iltapäivät ovat käyttämätön voimavara. Lapset ovat saapuneet koulupäivänsä päätökseen ja on kotiinlähdön aika. Urheilupaikoilla on tyhjäkäyntiä ennen kiireisen illan alkua. Liikuntatuntien - ja liikunnan ylipäänsä - määrä on liian alhaisella tasolla ja kaipaa kohennusta. Miten nämä asiat yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi kaikkien parhaaksi.

Koulujen liikunnallinen iltapäivä olisi hyvä ratkaisu monessa mielessä. Harrastusten osittainen siirtyminen iltapäiväksi jättäisi perheille aikaa iltaan. Hallien ja suorituspaikkojen kuormaa voitaisiin tasata iltojen huippukäyttöä vähentämällä. Lasten liikunnan lisääntymien toisi tulevaisuudessa terveempiä elämäntapoja kasvaville aikuisille.

Ratkaistavia ongelmia olisivat rahoituksen löytäminen, mutta satsaus hyvään toisi tavallaan takaisin myös säästöinä lasten - samalla perheiden - olojen parantuessa. Myös käytännön haasteita tulisi iltapäiväharjoitusten osalta ratkaistavaksi. Lähinnä miten hoidetaan kuljetukset liikuntapaikoille ja mistä löytyvät ohjaajat?

Näkisin että tässäkin asiassa on kyse tahdosta ja kyvystä nähdä isojen kokonaisuuksien syy- ja seuraussuhteita. Asiasta lisää Hesarin uutisessa.

Viikonlopun turnaus Vaasassa lähestyy ja pojat odottavat innolla matkaa. Tänään esittelyssä S-kiekko Seinäjoelta, joka tulee turnaukseen myös kahdella joukkueella kuten aikaisemmin esitellyt joukkueet. Sininen ja Valkoinen tulevat näyttämään miten Pohjanmaalla pelataan kiekkoa.

Ei kommentteja: