lauantaina, huhtikuuta 11, 2009

Elossa

Mark Twain on amerikkalainen kirjailija joka tunnetaan satiirisista ja humoristisista kirjoistaan. Twainin tunnetuimpia teoksiaan ovat Tom Sawyer ja Huckleberry Finnin seikkailut.

Miten tämä kirjailija liittyy tähän päivään ja juuri päättyneeseen jääkiekkoliigan karsintasarjaan? Twain lausui 2. kesäkuuta 1897 seuraavat sanat vastauksena epäilyihin: "Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja".

Patasydän sykkii ja elää, vaikka Sport teki historiaa ja nousi sensaatiomaisesti jo päiviä ennenkuin pelit oli pelattu loppuun. Kaatuiko Sport samaan media-ansaan joka pudotti Tapparan vuonna 2006. "Tappara valitsi Ässät", kertoi joukkuejohto ja keskittyi jo seuraavaan peliin. Ja valitettavasti putosi kun "Villi Länsi" jyräsi yli.

Isomäen ( ei-porilaisittain Isonmäen ) jäähallissa Ässät vei voiton sekä kaukalossa että ottelun jälkeisissä valmentajahaastatteluissa 3-0. Siistityt versiot haastatteluista voi katsella Yle Areenasta ja osuvan Suhosen kommentin Nelosen netistä.

Urheilukanavan pätkää - jossa sylki ( ja paljon muutakin ) lentää Tammisen suusta - ei kukaan isoista kanavista ajanut ulos. "Juutuubista" se varmaan löytyy jo huomenna. Paremman puutteessa voi katsoa videon: "Näin se menee". Yksi, kaksi ja kolme. Tarvitaan vain oikea pelikirja ja tulos on 3-0.

Suhonen antaa lausunnossaan tunnustusta nuorelle joukkueelle, joka alkukaudesta pelasi hyviä pelejä ja loppukauden viime metreillä kiri lähes jatkopeleihin saakka. Muutaman pisteen takia ylemmän sarjan pelit vaihtuivatkin tähän kurimukseen. Aikamoinen kiikkulauta.

Yllätys tämän kauden karsintasarjan osalta oli se, että näistä nousi näin iso juttu. Vanhoina hyvinä aikoina karsinnat olivat jokakautista "leipää". Tappara voitti yleensä mestaruuden ja "joku" putosi ja "joku" nousi. Pelit jatkui seuraavalla kaudella. Tappara voitti taas mestaruuden ja "joku" karsittiin pois.

Mielenkiintoista nähdä miten Ässät kokoaa rivinsä ensi kaudeksi näiden kokemusten jälkeen. Joukkueen nuori ja nouseva runko näyttää tulevaisuudessa osaamisensa kunhan taustat ovat kunnossa ja kattava tuki löytyy.

Pelit pelataan edelleen vieläkin kaukalossa. Ei auta vaikka penkillä vaahto lentää ja pastillia kuluu. Kiimaisen puuman raivolla edestakaisin ravaaminen ei tulostauluun numeroita lisää. Media myy, mutta pelimiehet pelaa. Liiga jatkuu ensi kaudella.

Ai niin... jotain on ilmeisesti kesken... voittopyttyä ei ole vielä jaettu. Mutta ketä kiinnosti tänään?

Ei kommentteja: