sunnuntaina, elokuuta 25, 2013

Askelmittari puhelimeen



Noom Walk on pieni askelmittari Android-puhelimille. Ohjelma pyörii jatkuvasti puhelimen taustalla ja kirjaa päivän mittaan otetut askeleet. Näkyviin saa myös viikottaisen ja koko käyttöajan lukemat.

Testasin ohjelmaa muutaman päivän ja se toimii yllättävän hyvin. Tulokset ovat melko yhteneviä sen kanssa, mitä todellisuudessa liikkuu. Tämä tietysti edellyttää, että puhelinta pitää mukanaan liikkuessa jatkuvasti.

Ohjelman yksi hyvä puoli on, ettei se kuluta juurikaan puhelimen akkua, vaikka onkin jatkuvasti päällä. Askelten lasku tosiaan perustuu siihen, että kulkee laitteen kanssa. Normaali puhelimen käytöstä aiheutuva liike ei synnytä lukemia.

Noom Walk on suositeltava ohjelma, jos haluaa tarkastella päivittäistä liikkumistaan. Suositusten mukaan yli 10 000 askelta on tarvittava määrä jossa liikunnalliset arvot täyttyvät.

Laskuriin kirjautuvat helposti myös muiden liikuntaharrastusten liikkeet. Rullaluistelulenkin jälkeen mittariin oli tullut 3000 askellusta lisää. Tämä ei haittaa, sillä liikuntaa on sekin.

Neljän päivän testauksen jälkeen pääsin vain yhtenä päivänä yli 10 000 askelen. Tämä suositus siis vaatii yllättävän paljon liikettä.



Ei kommentteja: