lauantaina, elokuuta 17, 2013

Elämäkertojen parissa


Sami Hyypiä sai oman elämäkertakirjansa jo niinkin aikaisin, kuin vuonna 2002. Pelaaja oli niihin aikoihin vielä uransa huipulla ja pelit jatkuivat vuosia tämän jälkeenkin.

Jostain syystä näitä elämäkertoja tehdään melko aikaisessa vaiheessa ennen peliuran päättymistä. Menneinä vuosina elämäkerta ilmestyi vasta vuosia aktiivisen toiminnan jälkeen. Oliko Hyypiän kohdalla siis ajateltu, että ura olisi jo ollut jo katkolla kirjan ilmestymisen aikoihin?

Elämän varrelle voi tietysti mahtua useita elämäkertoja. Saihan Teemu Selänne ensimmäisen kirjansa kauppojen hyllyille jo vuonna 1993 ja uusin teos ilmestyi tänä vuonna - kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Ja samaan aikaan herra neuvottelee uuden kauden jatkosta. Tästä miehestä kirjoitetaan vielä monta kirjaa.

Myös Sami Hyypiän osalta tarina jatkuu, ja tällä kertaa valmentajana. Saattaa olla, että siitäkin urasta tulee yhtä pitkä ja menestyksekäs kuin pelaajana. Kohta on taas on uuden kirjan vuoro.

Kuvassa näkyvä kirja muuten löytyi kirpputorilta kahdella eurolla. Luistinhuoltoa odotellessa. Eräänlaista sattuman kauppaa?

EDIT:

Samaa kirjaa voi ostaa esim. Googlen Play-kaupasta englanninkielisenä käännöksenä ja luonnollisesti siis e-kirjana. Hintakin on ihan kohtuullinen, kuusi ja puoli euroa.

Jostain syystä suomenkielisten e-kirjojen julkaisu ja hintataso laahaa perässä. Jos tätä kirjaa olisi saatavana myös suomenkielisinä, e-kirjan hinta olisi varmasti kolminkertainen. Mutta kun ei edes ole - en ainakaan löytänyt.


Ei kommentteja: