torstaina, elokuuta 29, 2013

Junnupelit suorina nettiin



Alkavalla kiekkokaudella junnukiekon ystävillä on mahdollisuus seurata sarjapelejä suorina videolähetyksinä netistä. Kolme vuotta Ruotsissa toiminut LiveArena aloittaa palvelun myös Suomessa ja mukana ovat suurimmat kaupungit.

Olin tänään mukana kuvauskoulutuksessa uudessa Sentterihallissa ja tositoimiin päästään kunhan sarjat käynnistyvät syyskuun loppupuolella. Kuvaukseen sopivilla halleilla on kuvauskalusto, jota joukkueen nimeämä henkilö (tai ryhmä) käyttää ja tuottaa näin materiaalia LiveArenan verkkoon.

Joukkueet siis hoitavat kuvauksen omin voimin. LiveArenan tukihenkilö valvoo Ruotsissa lähetystä ja antaa tarvittaessa tukea PC:n kautta chatin välityksellä.

Kalustoon kuuluu jalustan ja videokameran lisäksi Windows PC, joka kytketään pelin ajaksi nettiyhteydellä LiveArenan palvelimeen. Kun yhteys on kunnossa, aloitetaan kuvaus ja suora lähetys nettiin.

Tällä hetkellä palvelussa olevia otteluita voi seurata ilmaiseksi, mutta syyskuussa vaaditaan kirjautuminen. Koko kauden kaikki pelit pääsee näkemään suorana 49 euron maksulla. Lisäksi on tarjolla ohjelmakirjastossa kaikki kauden vanhatkin pelit.

Miten kuvaukset onnistuvat, ja sujuuko Tappara Forumin peli? Näitä voi siis talven mittaan seurata osoitteessa: www.livearena.com - ja tietysti tämän blogin kautta.



Ei kommentteja: