tiistaina, elokuuta 06, 2013

Sivusta seurailtua

Vuoden kiivain toimintapiikki on lähestymässä. Kesä on hiljaiseloa, joutenoloa ja toimettomuutta. Kun tästä rauhasta ampaistaan täyteen vauhtiin, rytisee sitten oikein kunnolla. Työt ja koulut alkavat, jääkiekkokausi käynnistyy, jalkapallon ensimmäinen sarjapeli on ovella.

Ruotsalaisen sarjan murhaajatar - Eva nimeltään - juottaa myrkkykahvia ympärillään pyöriville miehille. Lopuksi lyyli pyrkii lasta suojelevan miehen perään tunkeutuen oven läpi kuin Hohdon seonnut talonmies. Kirveen sijasta sorkkaraudalla. Yle Fem).

Kesän jälkeinen kiihdytys saattaa olla liiankin vauhdikas. Jostain syystä kaikki vain keskittyy tähän ajankohtaan. Toisaalta tätä ei vielä uskoisi. Perjantaina pitäisi pelata jalkapallon sarjapeli, mutta tänään harjoituksissa oli paikalla vain viisi pelaajaa. Kuusitoista oli jossain muualla.

Silta on mielenkiintoinen ruotsalais/tanskalainen sarja joka pyörii parhaillaan monella tv-kanavalla. Lähetys uusitaan niin, että tulee varmasti selväksi. Joskus on vaikea seurata milloin uutta on "putkessa". Ylen Fem ja Areenakin osallistuvat näihin uusintatalkoisiin. Sarjasta lähetetään myös amerikkalainen versio. Nyt olisi mahdollisuus seurata, miten samaa tarinaa viedään eteenpäin Pohjoismaissa tai sitten USA:n ja Meksikon rajamailla.The Bridge vs Bron. Vertailuni mukaan eroja löytyy, vaikka tarina eteneekin samoilla linjoilla ja päähenkilöt ovat hyvin samankaltaisia. (Yle Fem).

Pirkkahallin kentällä pikkupoika oli tänään telonut leukansa metallisiin katsomorakenteisiin. Ohjasin pojan lähellä olevan joukkueen huoltajien paikattavaksi. Oma huoltokassi oli autossa. Jalkapallokentällä ensiapu löytyy yleensä helposti. Joukkueiden huoltajat ovat valmiudessa. Kun tarvitset apua, suuntaa pallokentälle. Pojan vanhemmat tavoitettiin ja haava lähdettiin tikkaamaan Acutaan.

Nanny ei ole naurusarjojen pahimmasta päästä, mutta en tiedä kumpi ärsyttää enemmän. Päänäyttelijän määkivä ääni, vai "katsojien" jatkuvat naurunremakat. (Kutonen).

Jalkapalloharjoitusten jälkeen koukkasin Hervannan urheilukentän kautta. Jääkiekkopojilla oli testijuoksut menossa. 30 minuutin juoksu on yksi tapa testata kestävyyttä ja parhaat pääsevät kuuden ja puolen kilometrin tuntumaan. Eilen oli vuorossa viivajuoksut ja 5-loikka.

"Plussaa. Pirkkaa. Plussaa. Pirkkaa. Plussaa. Fiksu tyttö. Tullut äitiinsä." Tai sitten manipuloitu. Tai humoristi? (Kutonen).

Myöhäisen illan lämpöä uhkuva sää kutsuu rullaluistelemaan, mutta ravinnon tarve on suurempi tällä kertaa. Ja täydellä tankilla ei ajella. Pimeyskin uhkaa tasaantumista odotellessa. Illan sääuutinen kuitenkin pistää katumaan. Sadetta ja kylmää luvassa loppuviikolle. Olisiko sittenkin pitänyt...? Varsinkin kun rullaluistelun taivas on avautunut Pirkanmaalle (tästä lisää myöhemmin... ehkä).

Areena lähettää ohjelmat myös suorana tablettiin. Android-ohjelmassa on vain pieni bugi. Yritettyäni avata kanavia ainakin kymmenen kertaa - saaden aina ilmoituksen: "Kanavaa ei juuri nyt voida avata. Yritä myöhemmin uudelleen" - keksin siirtää heti alussa kelausliukua aavistuksen eteenpäin. Nythän lähti ohjelma näkymään. Joka kerta. (Yle Areena Uutiset).

Huomenna on taas uusi harjoituspäivä. Jalkatreeniä ja jalkapallovalmennusta. Toivottavasti poikia on enemmän kuin tämänpäiväiset viisi. Riparit, lomareissut, pikkuvaivat ja juhlat ovat joukkueen riesa. Elämää, mutta riesa silti.

Pankkiryöstö kuminaamari päässä on nähty monessa TV-sarjassa. Ja toteamus: "posautan aivosi pellolle..." Sitten selvitellään tekijää (MTV3).

Illan lopuksi vielä Kinde-hetki rikoskomisarion tutkimuksia Uudenkaupungin Cityssä. Sitten Hyvää Yötä.

Kanavasurffailun sivustaseuraaminen päättyy kun luoti kaivetaan ruumiista. Ja kas... kuminaamarimieskin on viilletty kaulastaan. Siinähän selvittävät. (MTV3).

Ei kommentteja: