perjantaina, elokuuta 16, 2013

Sadetta ja tuplabuukkauksia

Kuluvalle viikolle on osunut kaksi sarjapeliä, mutta harjoituksia ei nähtävästi yhtään. Eilinen harjoitus piti peruuttaa, koska Tampereelle osui ehkä kesän kovin sadepäivä. Turha yrittää, jos kenttä tulvii ja taivas aukenee.

Sadetutkaohjelmat ovat suuri apu, kun illan ohjelmaa suunnittelee. Niiden perusteella pystyy helposti arvioimaan mihin aikahaarukkaan sadekuuro tulee osumaan. Keskiviikkona arvio osui aivan nappiin ja veden tulo oli taattu.

Myös tämän päivän ennuste osui kohdalleen. Rankka kuuro pyyhkäisi ohi sopivasti ennen harjoitusten alkua, ja niiden aikana vallitsi selkeä sää. Vaikka olosuhteet menivät tämän suhteen kohdalleen, ei harjoituksiin kuitenkaan päästy. Vehmaisissa alkoi tyttöjen peli samaan aikaan. Perinteinen tuplabuukkaus.

Androidiin soveltuva sääohjelma on Ilmatieteenlaitoksen Rainman. Sadetutkapalvelu näyttää sadealueet lähes reaaliajassa ja ennusteet toimivat yllättävän hyvin. Ohjelmasta löytyy myös lämpötilat ja muut tiedot, mutta sadetutka on se tärkein ominaisuus. Oivallinen apuväline.

Ei kommentteja: